Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε 15 μέρες ξανά στη Βουλή το Πόθεν Έσχες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
23.09.2020 - 13:45

Σε 15 μέρες ξανά στη Βουλή το Πόθεν Έσχες

Thumbnail
Τα βάζουν όλα κάτω και τα καωδικοποιούν

Κωδικοποιημένες θα κατατεθούν εντός 15 ημερών στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής όλες οι θεσεις των εμπλεκομένων αναφορικά με το Πόθεν Έσχες. Σήμερα Τετάρτη σε δίωρη συνεδρία της Επιτροπής συζητήθηκαν οι πέντε προτάσεις νόμου.

Με βάση αυτές  οι τροποποιήσεις στοχεύουν στον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων μεταξύ άλλων του Γενικού Εισαγγελέα, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και ατόμων που έχουν ρόλο στη δημόσια ζωή. Επίσης, γίνεται εισήγηση ώστε να δηλώνονται και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελεγχόμενων προσώπων.

Τι αναφέρεται για τα εξυπηρετούμενα δάνεια

Η τρίτη πρόταση νόμου κατατέθηκε  από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και αναφέρει ότι: Όσοι υποβάλλουν δήλωση περιουσιακών στοιχείων, να περιλαμβάνουν  κατάσταση χρεών και περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά τυχόν μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Η τέταρτη πρόταση που κατατέθηκε από τον βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη στοχεύει  να γίνεται δήλωση περιουσιακών στοιχείων και από εγγυητές μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Υποβολή και ένστασης

Η πέμπτη πρόταση νόμου κατατέθηκε από τον βουλευτή του Κινήματος Αλληλεγγύη Μιχάλη Γιωργάλλα, και παρέχει το  δικαίωμα σε αξιωματούχο ή δημόσια εκτεθειμένο πρόσωπο που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του νόμου, να υποβάλλει ένσταση κατά απόφασης με την οποία: 

Tο αρμόδιο συμβούλιο έχει επιβάλει σε αυτό χρηματικό πρόστιμο λόγω παράλειψής του να υποβάλει εκπρόθεσμα δήλωση περιουσιακών στοιχείων επικαλούμενο ιδιάζουσες ή εξαιρετικές συνθήκες που δικαιολογούν την ένσταση.

Έχασε τα περισσότερα λεφτά στην ιστορία από κρυπτονομίσματα

Offsite Team -
26.06.2022 - 10:10

Έχασε τα περισσότερα λεφτά στην ιστορία από κρυπτονομίσματα

Έχασε τα περισσότερα λεφτά στην ιστορία από κρυπτονομίσματα
7 crypto billionaires έχασαν πάνω από 144 δισ. δολάρια μέσα σε μερικές εβδομάδες

«Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα», λέει μια παροιμία. Και στην περίπτωση των κρυπτονομισμάτων, μοιάζει σαν να… γράφτηκε γι’ αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. Μετά την εξαϋλωση των stablecoins, με τα cryptos να βυθίζονται, όσο εύκολα και, κυρίως, όσο γρήγορα εμφανίστηκαν οι λεγόμενοι κρυπτο-δισεκατομμυριούχοι, τόσο εύκολα και γρήγορα εξαφανίζονται. Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έκαναν τεράστιες περιουσίες, επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα ...

Home