Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σημαντική επίσκεψη Λαγκάρντ σήμερα στην Κύπρο – Τι θα συζητήσει

Offsite Team -
30.03.2022 - 07:08

Σημαντική επίσκεψη Λαγκάρντ σήμερα στην Κύπρο – Τι θα συζητήσει

Thumbnail
Βλέπει Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνο Ηροδότου και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη

Στην Κύπρο βρίσκεται η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde, για μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών συναντήσεων.

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία, η κα. Lagarde, έχοντας αποδεχθεί την πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου, θα έχει συναντήσεις με πολιτειακούς και κοινωνικούς φορείς του τόπου.

Πιο συγεκριμένα, κατά την παρουσία της στην Κύπρο, η κ. Lagarde θα επισκεφθεί την Κεντρική Τράπεζα όπου θα συναντηθεί με τον κ. Ηροδότου.

Ακολούθως, θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στην παρουσία του Διοικητή της ΚΤΚ, ενώ θα συμμετάσχει επίσης σε συνέδριο, από κοινού με τον Διοικητή της ΚΤΚ, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητήσουν, ανάμεσα σ’ άλλα, για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και υφιστάμενες προκλήσεις.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται πως θα συζητήσει θέματα που αφορούν τις κυρώσεις κατά ρωσικών εταιρειών και ολιγαρχών, τις εκτιμήσεις και τα σενάρια της ΕΚΤ, τις νέες οικονομικές προκλήσεις που προκύπτουν εν μέσω πανδημίας λόγω Ουκρανικού, αλλά και τον αντίκτυπο αυτών στην ανάπτυξη της ζώνης του ευρώ και το πώς οι εξελίξεις ωθούν τον πληθωρισμό σε μια κακή συγκυρία για την Ευρωζώνη. 

Η Brief παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Brief.com.cy

Home