Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στην κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum το τεμάχιο 5

Offsite Team -
02.12.2021 - 11:28

Στην κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum το τεμάχιο 5

Thumbnail
«Πράσινο» Υπουργικού για αδειοδότηση του Τεμαχίου 5 της κυπριακής ΑΟΖ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την αδειοδότηση του τεμαχίου 5 της κυπριακής ΑΟΖ, είπε η Υπουργός Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η κα Πηλείδου είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την αδειοδότηση του τεμαχίου 5 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil exploration and production Cyprus offshore Ltd kai Qatar Petroleum international stream lc. Διαχειρίστρια θα είναι η ExxonMobil και οι εταιρείες θα έχουν ποσοστό συμμετοχής 60 και 40, αντίστοιχα.

Επιπλέον έχω εξουσιοδοτηθεί να υπογράψω εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας το συμβόλαιο έρευνας και αναλογικού καταμερισμού παραγωγής που έχει συμφωνηθεί κατόπιν εντατικών διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία και με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Υπουργείο Ενέργειας και άλλες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας.

Το συμβόλαιο θα υπογραφεί σε τελετή που θα γίνει στη Λευκωσία εντός των επόμενων ημερών για την οποία θα ακολουθήσει ενημέρωση.

Η διαδικασία από το Υπουργείο Ενέργειας για αδειοδότηση του τεμαχίου 5 ήταν αυτή που ακολουθήθηκε και για το τεμάχιο 7 και γίνεται δυνάμει του περί υδρογονανθράκων, αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης, νόμου.

Η αδειοδότηση του τεμαχίου 5 στην κοινοπραξία, η οποία ήδη κατέχει την άδεια έρευνας στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, είναι ακόμα μια ψήφος εμπιστοσύνης των εταιρειών και ιδιαίτερα εταιρειών αυτού του βεληνεκούς, στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Γαλλία στην G7: Άνοιγμα σε Ιράν και Βενεζουέλα για το πετρέλαιο

Offsite Team -
27.06.2022 - 19:25

Γαλλία στην G7: Άνοιγμα σε Ιράν και Βενεζουέλα για το πετρέλαιο

Γαλλία στην G7: Άνοιγμα σε Ιράν και Βενεζουέλα για το πετρέλαιο
«Υπάρχουν αλλού πόροι που πρέπει να εξερευνήσουμε επίσης», ανέφερε η γαλλική Προεδρία

Να αυξήσουν την παραγωγή τους «με ασυνήθιστο τρόπο» κάλεσε σήμερα η Γαλλία τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο και τάχθηκε υπέρ μιας «διαφοροποίησης των εφοδιασμών» προς το Ιράν και τη Βενεζουέλα, προκειμένου να ανακοπεί η εκτόξευση των τιμών στην αντλία που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Έχουμε ανάγκη οι παραγωγοί χώρες να παράγουν περισσότερο με ασυνήθιστο τρόπο», μέχρι να περάσει η κορύφωση της κρίσης, «με τον στόχο για ουδετερότητα άνθρακα να παρ...

Home