Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θετικό το αποτέλεσμα των stress test αναφέρει η RCB

Offsite Team -
02.08.2021 - 10:19

Θετικό το αποτέλεσμα των stress test αναφέρει η RCB

Θετικό ήταν το αποτέλεσμα για την RCB Bank Ltd μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η τράπεζα.

 

«Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής για το 2021 έδειξαν ότι ο δείκτης Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (Common Equity Tier 1) της RCB Bank υπό το δυσμενές σενάριο κυμαίνεται μεταξύ του 11 και 14%, που αποτελεί τον υψηλότερο στον κυπριακό τραπεζικό τομέα», αναφέρει.

 

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο CEO της RCB Bank Δρ. Kirill Zimarin, δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «είμαστε όντως ικανοποιημένοι με τη θετική έκβαση των τεστ αντοχής που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΑΤ και την ΕΚΤ. Αυτό το θετικό αποτέλεσμα δεικνύει ότι η RCB Bank διατηρεί τη σταθερότητά και την ισχυρή της θέση και ως εκ τούτου δύναται να συνεχίσει να αποτελεί ένα αξιόπιστο συνεργάτη για τους πελάτες της». Η διαθεσιμότητα σημαντικών αποθεματικών κεφαλαίων, πρόσθεσε, «θα επιτρέψει στην Τράπεζα να συνεχίσει να υλοποιεί τα σχέδιά της για περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην Κύπρο, καθώς και τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στις κυπριακές επιχειρήσεις, αλλά και στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας».

 

Τα τεστ αντοχής του 2021, στα οποία συμμετείχε η RCB Bank, αποτελούν μια πανευρωπαϊκή αξιολόγηση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ένωσης από τα εποπτικά του όργανα, καταλήγει

Home