Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι είπαν Χάρης & Χρύσης για την Μεταρρύθμιση Δημόσιας Υπηρεσίας

Offsite Team -
13.01.2022 - 21:37

Τι είπαν Χάρης & Χρύσης για την Μεταρρύθμιση Δημόσιας Υπηρεσίας

Αυτούσια τα όσα δήλωσαν στην Ολομέλεια

Τις ευχαριστίες προς την αντιπολίτευση και την ικανοποίηση του ΔΗΣΥ εξέφρασε από το Βήμα της Βουλής, ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης, σχετικά με τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, η οποία και υπερψηφίστηκε τελικά την Πέμπτη (13/1) στην Ολομέλεια, μετά την αναβολη της ψήφισης της λίγες ημέρες προηγουμένως. 

Ο κ. Γεωργιάδης αρχικά ανέφερε πως η υπερψήφιση του νομοσχεδίου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού και δίνει τη δυνατότητα για βήματα προς την κατεύθυνση της αξιοκρατίας αλλά και της αποτελεσματικότητας στη Δημόσια Υπηρεσία. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις άλλες σημαντικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι και βρίσκονται και στα προαπαιτούμενα για το Σχέδιο Ανάκαμψης, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα πρέπει να είναι διαρκής, τείνοντας παράλληλα και χέρι συνεργασίας σε όσους θέλουν να «σπρώξουν» τα πράγματα προς μια πιο ριζική φιλόδοξη μεταρρύθμιση. 

Από την άλλη ο βουλευτής Λευκωσίας και μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ψήφισης των Μεταρρυθμίσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας, επεσήμανε πως υπερψήφισαν αν ως κόμμα δεν έχουν ικανοποιηθεί οι προσδοκίες τους, σημειώνοντας ωστόσο, πως γίνεται βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Παράλληλα, ο κ. Παντελίδη, απευθύνθηκε και στους ίδιους τους Δημόσιους Υπαλλήλους, λέγοντας τους πως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση θα επιτευχθεί από τους ίδιους και «υπενθυμίζοντας» τους πως ο εργοδότης τους είναι ο κάθε Κύπριος και Κύπρια. 

Αυτούσια τα όσα ανέφερε ο Χάρης Γεωργιάδης

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού επειδή μπορούμε σήμερα να πραγματοποιήσουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού. Να εγκρίνουμε μία σημαντική αλλαγή. Να πραγματοποιήσουμε ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αξιοκρατίας, αλλά και της αποτελεσματικότητας στη Δημόσια Υπηρεσία. 

Οφείλω να ευχαριστήσω τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που παρά τις διαφορές που έχουμε, προσφέρουν τη στήριξη τους σε αυτή τη μεταρρύθμιση. 

Και είναι μια Μεταρρύθμιση που έρχεται σε συνέχεια άλλων πολύ σημαντικών που προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια και αυτό το Σώμα ενέκρινε. 

Το ΕΕΕ, το ΓεΣΥ. Τη σταδιακή κατάργηση του Καταλόγου Διοριστέων στην Εκπαίδευση. Τη μετατροπή της Εθνικής Φρουράς σε ημιεπαγγελματική Δύναμη. Τη συνένωση των Φορολογικών Τμημάτων. Την κινητικότητα στη Δημόσια Υπηρεσία. Την κατάργηση ζημιογόνων οργανισμών. 

Μεταρρυθμίσεις που δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν εάν σε αυτό το Σώμα δεν διαμορφωνόταν πλειοψηφία. Και γι’ αυτό είναι που μπορούμε σήμερα να  εκφράσουμε την ικανοποίηση μας. 

Έγιναν κάποιες αναφορές ότι στερείται φιλοδοξίας το βήμα που επιχειρούμε σήμερα. Βέβαια, την ίδια ώρα που λέγονται αυτά και αυτά τα βήματα που επιχειρούνται, όπως για παράδειγμα με την Διατμηματική Προαγωγή, κάποιοι επιθυμούν να τα αφαιρέσουν. 

Δεν ισχυριζόμαστε, ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΔΗΣΥ,  ότι με αυτά τα νομοσχέδια επιλύονται όλα τα προβλήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας. Γίνεται ένα βήμα όμως και έτσι είναι που θεωρούμε, βήμα-βήμα, πως θα πάμε μπροστά. 

Ειδικά στη Δημόσια Υπηρεσία, εάν λάβουμε υπόψη ότι γίνεται αυτό το βήμα παράλληλα με την εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια και τον ψηφιακό μετασχηματισμό για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μια προσπάθεια που δεν έγινε ποτέ και τώρα έχει πάρει μπρος. 

Έγιναν αναφορές ότι καθυστερήσαμε. Δεν θέλω να σχολιάσω. Την ίδια ώρα που ακούστηκαν αναφορές για καθυστέρηση, ακούσαμε και προ ολίγου ότι κάνουμε αυτό το βήμα βιαστικά. Εμείς λέμε έστω και τώρα καλώς πραγματοποιούμε αυτό το βήμα. 

Δεν θα στηρίξουμε τις τροπολογίες. Πρέπει να αναφέρω και ενώπιον της Ολομέλειας αυτά που είπαμε στην Επιτροπή (σ.σ. Επιτροπή Οικονομικών). Ακόμη και οι εξαιρέσεις που με την πλειοψηφία στην Επιτροπή έχουν συμπεριληφθεί στο Νομοσχέδιο δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Δεν είμαστε σίγουροι αν θα σταθούν αυτές Συνταγματικά. Αν αύριο δηλαδή ένας λειτουργός της Βουλής δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει μια θέση σε ένα Υπουργείο. Παρ’ όλα αυτά επειδή είναι μια μέρα συναίνεσης αποδεχόμαστε το νομοσχέδιο ως έχει διαμορφωθεί από την πλειοψηφία της Επιτροπής, αλλά δεν μπορούμε να εγκρίνουμε περεταίρω αλλαγές, περεταίρω εξαιρέσεις που θα αποδυναμώσουν το νομοσχέδιο. 

Συμφωνούμε ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής. Θέλουμε και εμείς να γίνουν και άλλα βήματα. Είναι στο χέρι μας, δηλαδή στη Βουλή και θέλουμε να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δικαστηρίων. 

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όσους θέλουν πράγματι να «σπρώξουν» τα πράγματα προς μια πιο ριζική φιλόδοξη μεταρρύθμιση. 

Το σχέδιο Ανάκαμψης αυτό ακριβώς προβλέπει. Τα σημερινά νομοσχέδια σχετίζονται με το Σχέδιο Ανάκαμψης και θα απελευθερώσουν χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμύριων ευρώ, τις οποίες ο τόπος μας έχει ανάγκη. 

Υλοποιώντας λοιπόν αυτό το σημαντικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Σχεδίου Ανάκαμψης χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς επιφυλάξεις, θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κράτος εις την υπηρεσία των συμπολιτών μας».

Αυτούσια τα όσα ανέφερε ο Χρύσης Παντελίδης

«Υπερψηφίζουμε σήμερα τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας και παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις ή τον βαθμό ικανοποίησης των προσδοκιών μας, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Και ενδεχομένως να χρειαστεί και στο μέλλον να γίνουν και άλλα τέτοιου είδους βήματα. Όμως, επειδή ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων της Κύπρου είναι και άξιοι και εργατικοί και καλύτεροι από πολλούς και πολλές του αντίστοιχου ιδιωτικού τομέα, θα ήθελα να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία, να απευθυνθώ στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων της Κύπρου και να πω πως, η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση δεν είναι μεταρρύθμιση που νομοθετείται. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση θα επιτευχθεί από τους ίδιους, αρκεί να συνειδητοποιήσουν όλες και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ανεξαιρέτως ότι, εργοδότης τους δεν είναι το κράτος∙ εργοδότης τους είναι ο κάθε κύπριος και η κάθε κύπρια και αυτούς οφείλουν να υπηρετούν με το ζήλο, την ευσυνειδησία και την εργατικότητα που, επαναλαμβάνω, διακρίνει την πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων της Κύπρου». 

Εκπαιδευτική Υπηρεσία: Νέοι διορισμοί & μεταθέσεις

Offsite Team -
28.06.2022 - 15:40

Εκπαιδευτική Υπηρεσία: Νέοι διορισμοί & μεταθέσεις

Εκπαιδευτική Υπηρεσία: Νέοι διορισμοί & μεταθέσεις
Όλες οι πληροφορίες

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας γνωστοποιεί με σχετική της ανακοίνωση ότι, στην επίσημη ιστοσελίδα της (ΕΔΩ) αναρτήθηκαν οι ακόλουθες ανακοινώσεις: Αιτήσεις Υποψήφιων Εκπαιδευτικών για Διορισμό σε Θέση Αντικαταστάτη (ΕΔΩ) Ενδιαφέρει Υποψήφιους Εκπαιδευτικούς καθώς και Εκπαιδευτικούς Αορίστου Χρόνου στη Δημοτική Εκπαίδευση (ΕΔΩ) ...

Home