Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι γίνεται με μισθούς & συντάξεις μετά το ΟΧΙ στον προϋπολογισμό

Offsite Team -
17.12.2020

Τι γίνεται με μισθούς & συντάξεις μετά το ΟΧΙ στον προϋπολογισμό

Thumbnail
Επηρεάζονται ή όχι οι μισθοί και οι συντάξεις μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού / Τι ισχύει

Στην καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, προχώρησε σήμερα (17/12) η Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Κυβέρνηση θα κινηθεί με δωδεκατημόρια για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021, ενώ έχει στη διάθεσή της 45 ημέρες για να καταθέσει εκ νέου τον προϋπολογισμό.

Σημειώνεται, πάντως, πως αμέσως μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε Σχέδιο Απόφασης με το οποίο εξουσιοδοτεί τη διενέργεια δαπάνης από τον λογαριασμό του Πάγιου Ταμείου για την χρήση του μηνός Ιανουαρίου 2021 (δωδεκατημόρια).

Επηρεάζονται μισθοί και συντάξεις;

Ένα ερώτημα που τίθεται μετά την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, είναι εάν επηρεάζονται ή όχι οι μισθοί και οι συντάξεις.

Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε δηλώσει στην Brief, ο πρώην Διευθυντής Προϋπολογισμού και νυν Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρος Μιχαήλγια τους δύο μήνες που θα μπορεί να λειτουργεί το κράτος με δωδεκατημόρια δεν θα επηρεαστούν ούτε οι μισθοί αλλά ούτε και οι συντάξεις και η καταβολή τους θα γίνει κανονικά. 

«Οι μόνες δαπάνες που δεν θα μπορεί να εκτελεί το κράτος με τα δωδεκατημόρια είναι οι οποιεσδήποτε επιπρόσθετες δαπάνες περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2021», επεσήμανε.

Κληθείς, δε, να πει τι θα γίνει μετά την 1η Μαρτίου και σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί στο μεσοδιάστημα ο προϋπολογισμός του κράτους, τόνισε ότι «εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι το τέλος Μαρτίου θα υπάρξει χάος, γιατί δεν θα μπορεί να γίνει καμία δαπάνη και δεν θα μπορεί το κράτος να πληρώσει οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου μισθών, συντάξεων και επιδομάτων».

Home