Τι λέει Ρώσος ειδικός για την διπλή φορολογία Κύπρου - Ρωσίας

Τι λέει Ρώσος ειδικός για την διπλή φορολογία Κύπρου - Ρωσίας

Όσα δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα Vedomosti

Η επίτευξη συμφωνίας με την Κύπρο στο θέμα της αποφυγής διπλής φορολογίας είναι σημαντική για δυο λόγους, δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα Vedomosti ο Διευθυντής του Κέντρου για τη Φορολογική Πολιτική στο κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας Κίριλ Νικίτιν.

Σημείωσε πως πρώτον η Ρωσία έχει δείξει πως δεν προτίθεται να υποχωρήσει από τις θέσεις αρχών που έχουν αναφερθεί από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και δεύτερον έχει δημιουργηθεί ένα προηγούμενο, η Ρωσία έκανε ένα είδος συμβιβασμού, επιτρέποντας εξαιρέσεις για θεμιτές δομές με τη συμμετοχή κυπριακών εταιρειών, που επιτρέπουν σε ρωσικούς ομίλους την αποτελεσματική συγκέντρωση κεφαλαίων. «Αυτό είναι επίσης σημαντικό για μελλοντικές διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες», επεσήμανε

Εξάλλου, ο Διευθυντής για Φορολογικές και Νομικές Συμβουλές στην KPMG Ρωσίας, Αλεξάντερ Τοκάρεφ, δήλωσε στην εφημερίδα πως η Κύπρος και το Λουξεμβούργο είναι παρόμοιες χώρες με την Ελβετία και το Χονγκ Κονγκ σε ότι αφορά τις συνθήκες για τις ξένες εταιρείες.

Ωστόσο, υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές, ειδικά σε ότι αφορά την Ελβετία και το Χονγκ Κόνγκ, γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες που μίλησαν στη Vedomosti, η ροή μερισμάτων από τη Ρωσία είναι σημαντικά χαμηλότερη προς αυτές χώρες σε σύγκριση με την Κύπρο. Λόγω αυτού, η αναθεώρηση της συμφωνίας με την Ελβετία θα είναι πιο δύσκολη από ότι με την Κύπρο, σημειώνεται. 

ΚΥΠΕ

Home