Τι θα γίνει με την καταβολή συντάξεων & τους χαμηλοσυνταξιούχους

Τι θα γίνει με την καταβολή συντάξεων & τους χαμηλοσυνταξιούχους

Συντάξεις και Επιδόματα - Πότε θα καταβληθούν για το Πάσχα
Σκέψεις και για τον χρόνο καταβολής του Πασχαλινού επιδόματος.

Προβληματισμός στα ανώτατα δώματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εν γένει στην Κυβέρνηση επικρατεί για το θέμα της καταβολής των συντάξεων και της συνεπαγόμενης αναταραχής στις τράπεζες.

Αφενός η Υπ. Εργασίας ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ επεξεργάζεται με τους επιτελείς της το πλάνο καταβολής των συντάξεων, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός που προκαλείται στο τέλος του μήνα με την ομαδική προσέλευση των συνταξιούχων για να πάρουν το σχετικό ρευστό, αφού με την υφιστάμενη κατάσταση, ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω και του ότι μεγάλη μερίδα εξ ‘ αυτών είναι στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Ανάμεσα στα σενάρια, όπως πληροφορούμαστε από το επιτελείο της κ. Αιμιλιανίδου στην Λεωφόρο Βύρωνος είναι η σταδιακή καταβολή των συντάξεων, αρχής γενομένης από την ερχόμενη βδομάδα, με στόχο να αποφευχθεί η μαζική προσέλευση στις τράπεζες. 

Αφετέρου, πρόθεση είναι να καταβληθεί για τους χαμηλοσυνταξιούχους την ίδια μέρα και η σύνταξη και το επίδομα – επονομαζόμενο και μικρή επιταγή- ώστε να μην χρειασθεί η εν λόγω κατηγορία ανθρώπων να μεταβεί δυο φορές στην τράπεζα , όπως και γίνεται με αρκετούς από τους συμπολίτες μας. Σημειώνεται, ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι λόγω και των αυξημένων αναγκών σε συνάρτηση με τα λίγα χρήματα που παίρνουν, προφανώς και θα τρέξουν στις τράπεζες να τα αποσύρουν. 

Προς τούτο όπως πληροφορούμαστε έστειλε σχετική επιστολή προς την Υπ. Εργασίας ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων ( ΕΚΥΣΥ- ΠΕΟ) ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΡΠΑΡΗΣ , ο οποίος παραθέτει εισηγήσεις προς επίλυση του θέματος. 

Σε μια άλλη παράμετρο και για να μην παρατηρηθεί εκ νέου αναστάτωση και πανζουρλισμός στις τράπεζες, οι επιτελείς της κ. Αιμιλιανίδου προσθέτουν στην εξίσωση και το ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, αφού στις 13 Απριλίου αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα που ως είθισται σ΄ αυτήν ( βδομάδα) καταβαλλόταν στους δικαιούχους. 

Σκέψεις για να δοθεί μαζί με τις συντάξεις τέθηκε στο τραπέζι, αλλά και πάλι θα εξαρτηθεί από το γενικότερο πλάνο που θα καταρτισθεί και φυσικά από την εκταμίευση και άλλων ποσών από τα ταμεία των Κοιννικών Ασφαλίσεων, αφού θα τρέχουν και άλλα επιδοματικά προγράμματα , όπως ειδική άδεια για γονείς, επίδομα ασθενείας κ. ά … 

Home