Τον Υφ. Ανάπτυξης συνάντησε στην Αθήνα ο N. Mαστρογιαννόπουλος

Τον Υφ. Ανάπτυξης συνάντησε στην Αθήνα ο N. Mαστρογιαννόπουλος

Ακυρώθηκε συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Κοινές προκλήσεις και περαιτέρω τρόποι συνεργασίας στην έρευνα, την καινοτομία και το οικοσύστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Επικεφαλής Επιστήμονα, Δρα Νικόλα Π. Μαστρογιαννόπουλου, με τον Έλληνα Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

αρμόδιο για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία, Δρα Χρίστο Δήμα.

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας και Πρόεδρος του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, συνοδευόμενος από την Αντιπρόεδρο. Σταυριάνα Α. Κοφτερός και τον Γενικό Διευθυντή κ. Θεόδωρο Λουκαΐδη, έπειτα από πρόσκληση του Υφυπουργού.

Αντάλλαξαν εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα κοινών προκλήσεων στην έρευνα και καινοτομία, με στόχο την ενδυνάμωση συνεργασιών, την προοπτική νέων συνεργειών και την υλοποίηση κοινών δράσεων.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για ενίσχυση των ήδη ισχυρών δεσμών που συνδέουν την Κύπρο και την Ελλάδα σε μία σειρά από κομβικούς πυλώνες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Έλληνα Υφυπουργό για τη θερμή φιλοξενία και επεσήμανε ότι «η συνάντηση θέτει γερά θεμέλια για την ισχυροποίηση των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της Έρευνας και Καινοτομίας». Ο Δρ. Μαστρογιαννόπουλος εξήγησε ακόμη ότι «η εκπόνηση κοινών έργων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με κράτη που έχουν πιο προηγμένο οικοσύστημα από την Κύπρο, ενισχύουν την εξωστρέφεια και διευκολύνουν τη μεταφορά τεχνογνωσίας».

Στο πλαίσιο των επαφών του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Επικεφαλής Επιστήμονας συναντήθηκε επίσης και με το Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας της Ελλάδας, Αθανάσιο Κυριαζή, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τις κοινές προοπτικές Ελλάδας και Κύπρου στους τομείς της Έρευνας και Καινοτομίας.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία υπό τον Επικεφαλής Επιστήμονα, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με κρατικούς και επιχειρηματικούς φορείς της χώρας. Προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, δεν είναι σε περιορισμό λόγω COVID.

 

Home