Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τσιρίδου: Επένδυση 1,2 δις για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας

Offsite Team -
27.01.2022 - 15:57

Τσιρίδου: Επένδυση 1,2 δις για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας

Υπογράφηκε το Master Plan μεταξύ Αρχής Λιμένων Κύπρου και Υπουργείου Μεταφορών

Σήμερα (27/1) στην Επιτροπή Μεταφορών συζητήθηκε για ακόμα μια φορά θέματα οδικής ασφάλειας, όπως επίσης και την παγκύπριας εμβέλειας ανάπτυξη του λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, ύψους 1.2 δις ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής Μεταφορών η Βουλευτής Φωτεινή Τσιρίδου.

 

Το πρώτο θέμα της συζήτησης σύμφωνα με την Βουλευτή αφορούσε την ανάγκη αναβάθμισης και  διενέργειας βελτιωτικών έργων στο δρόμο Καντού – Ομόδους, που αποτελεί ένα από τους πολύ σημαντικούς δρόμους που έχουμε στην Λεμεσό, αφού οδηγεί σε όλα τα κρασοχώρια της πόλης.

Επιπλέον το τμήμα δημοσίων έργων ανέφερε πως ξεκινούν βελτιωτικά έργα και στους γύρω δρόμους, με προσθήκη πεζοδρομίων, επαρκούς φωτισμού και δημιουργίας ακόμα δύο κόλπων εντός του 2022 για να μπορούν να εξέρχονται τα φορτηγά. Επισημάνθηκε έντονα πως για να μπορεί να γίνει αυτή η βελτίωση και να μειωθούν τα ατυχήματα πρέπει οι οδηγοί να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να μην τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα που τις περισσότερες φορές αποβαίνει μοιραία.

Στην συζήτηση καταλυτική παρέμβαση είχε ο διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών που, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε πως θα βρεθούν οι λύσεις το συντομότερο δυνατό. Το θέμα θα επανέλθει στην επιτροπή για να παρουσιαστούν οι προτάσεις για υλοποίηση του έργου.

Περαιτέρω, η επιτροπή ενημερώθηκε για την πρόοδο που σημειώθηκε αναφορικά με το σχέδιο υλοποίησης της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας μετά από την παραχώρηση του κρατικού λιμένα σε ιδιώτη επενδυτή. 

Το έργο αποτελεί σύμφωνα με την Φωτεινή Τσιρίδου παγκύπριας εμβέλειας ανάπτυξη , που όχι μόνο θα γίνει πόλος έλξης για κατοίκους και άλλων περιοχών αλλά και που παράλληλα θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας.  

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων καθώς και ο εκπρόσωπος του υφυπουργείου Τουρισμού ενημέρωσαν την επιτροπή για την πρόοδο που γίνεται και επισήμαναν πως δεν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα και όλες οι διαδικασίες βρίσκονται εντός των απαραίτητων χρονοδιαγραμμάτων.

Σήμερα, υπογράφτηκε και το σχετικό τελικό σχέδιο της εν λόγω ανάπτυξης (Master Plan) μεταξύ Αρχής Λιμένων Κύπρου και Υπουργείου Μεταφορών.

Το έργο ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας περιλαμβάνει επενδύσεις από τον ιδιώτη επενδυτή ύψους 1,2 δισ.ευρώ.

Home