Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξεκινησε η Ad-Hoc Επιτροπή για την Χρηματοοικονομική εκπαίδευση

Offsite Team -
06.04.2021 - 17:36

Ξεκινησε η Ad-Hoc Επιτροπή για την Χρηματοοικονομική εκπαίδευση

Άρχισε δουλειά η ad-hoc Επιτροπή για την προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Κύπρο

Με ανασκόπηση της διεθνούς και εγχώριας βιβλιογραφίας σε σχέση με τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό και με την στατιστική/οικονομετρική ανάλυση των αποτελεσμάτων δειγματοληπτικής έρευνας που διεξήγαγε η Κεντρική Τράπεζα για να επιμετρήσει όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά το επίπεδο χρηματοοικονομικών γνώσεων των Κυπρίων, άρχισε δουλειά Ad-Hoc Επιτροπή για τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα κύρια ευρήματα της μελέτης, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής, θα παρουσιαστούν σε διαδικτυακό σεμινάριο προς το ευρύ κοινό, στις 15 Απριλίου 2021.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιτροπή προγραμματίζει συναντήσεις με εμπλεκόμενους φορείς που ασχολούνται ενεργά με το θέμα για ανταλλαγή απόψεων και θα ενημερώνει περιοδικά το κοινό για τις ενέργειές της μέσω ανακοινώσεων στον Τύπο.

 

«Τα επίπεδα του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Κύπρο, όπως αυτά αποτυπώνονται σε σχετικές επιστημονικές έρευνες και στατιστικές, κρίνονται ως αρκετά χαμηλά, ιδιαίτερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, χαμηλά επίπεδα χρηματοοικονομικής παιδείας έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία, τόσο την προσωπική όσο και του κοινωνικού συνόλου.  

Η επιτροπή συστάθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από σχετική εισήγηση στην Επιτροπή Παιδείας στη Βουλή και στοχεύει για τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στην Κύπρο.  

Η Επιτροπή λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (KTK) και σ’ αυτή συμμετέχουν στελέχη από το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.  

Τέλος, η Επιτροπή είναι ανοικτή σε τυχόν προτάσεις, σχόλια και εισηγήσεις που αφορούν την διαμόρφωση της Στρατηγικής για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο: [email protected]

ΚΥΠΕ

Home