Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Εργασίας: Επίδομα ασθενείας covid / Πού θα βρείτε την αίτηση

Offsite Team -
30.07.2021 - 11:57

Υπ. Εργασίας: Επίδομα ασθενείας covid / Πού θα βρείτε την αίτηση


Δόθηκαν λεπτομέρειες και όλες οι πληροφορίες

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε χθες στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας διόρθωση της Απόφασης με αρ.142 της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με την εφαρμογή του Ειδικού Επιδόματος Ασθενείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ιού COVID-19 (Διόρθωση Απόφασης Αρ. 142), για την περίοδο από την 1η Μαΐου 2021 μέχρι την 31η Ιουλίου 2021.

Αναφορικά με την Απόφαση (Αρ. 142) του 2021 (Κ.Δ.Π. 334/2021) η οποία δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 23 Ιουλίου 2021 αυτή τροποποιείται ως ακολούθως:

(1)     Με την προσθήκη στη φράση 3(γ)(ι) «πρόσωπα που έχουν προσβληθεί από τον ιό COVID-19 και κατέχουν ιατρικό πιστοποιητικό, το οποίο εκδίδεται από το Υπουργείο Υγείας» των λέξεων «ή από αρμόδιο ιατρό» αμέσως μετά την αναφορά στο «Υπουργείο Υγείας».

(2)     Με την προσθήκη στην φράση 3(ι) «Η περίοδος κάλυψης του Ειδικού Επιδόματος Ασθενείας αφορά πρόσωπα που έχουν προσβληθεί από τον ιό COVID-19 από την 1 Μαΐου 2021 και μέχρι 31 Ιουλίου του 2021 και κατέχουν το αναγκαίο ιατρικό πιστοποιητικό από το Υπουργείο Υγείας εντός της πιο πάνω περιόδου» των λέξεων «ή από αρμόδιο ιατρό» αμέσως μετά την αναφορά στο «Υπουργείο Υγείας».

(3)     Με τη διαγραφή του Εντύπου ΕΕΑ.2 που ορίζεται στο Παράρτημα Ι της παραγράφου 3(α) της Κ.Δ.Π. 334/2021 και αντικατάστασης του από το Έντυπο ΕΕΑ.2 που ορίζεται στο Παράρτημα Ι της παρούσας Διορθωμένης Απόφασης.

Στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy έχει γίνει σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, η ανάρτηση της σχετικής αίτησης ΕΕΑ.2 για το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας.

Σημειώνεται περαιτέρω ότι το δικαίωμα υποβολής αίτησης στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραμένει. Σε περίπτωση που υποβληθεί και η ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ειδικής ιστοσελίδας www.coronavirus.mlsi.gov.cy, η αίτηση στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν θα λαμβάνεται υπόψη.

Home