Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΑΜ: Xρηματοδότηση €900 χιλιάδων για Έρευνα & Καινοτομία

Offsite Team -
29.03.2022 - 20:38

ΥΠΑΜ: Xρηματοδότηση €900 χιλιάδων για Έρευνα & Καινοτομία

2 δράσεις με συνολική χρηματοδότηση 900 χιλιάδων ευρώ

Ως Υπουργείο Άμυνας έχουμε θέσει ως ένα από τους άξονες δράσης την ανάπτυξη δυνατοτήτων Έρευνας και Καινοτομίας για την άμεση και αποτελεσματική υποστήριξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρας, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Χαράλαμπος Πετρίδης.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Άμυνας, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Κέντρου Σύγχρονων Τεχνολογιών για Αειφόρο Ανάπτυξη, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι για την ανάπτυξη δυνατοτήτων Έρευνας και Καινοτομίας, «χρηματοδοτήσαμε 2 δράσεις με συνολική χρηματοδότηση 900 χιλιάδων ευρώ, ενώ προγραμματίζεται παρόμοια δράση με 2 επιπλέον έργα. Έχουμε εξασφαλίσει από το ταμείο ανάκαμψης για τεχνολογίες διττής χρήσης (dual use) 3 εκ. ευρώ».

«Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στην Άμυνα (EDIDP) υποστηρίζουμε 10  προτάσεις με χρηματοδότηση, πέραν της Ευρωπαϊκής, 400,000 € και παρόμοια θα πράξουμε για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (EDF) όπου έχουμε υποστηρίξει 19 προτάσεις και αναμένουμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης τους», πρόσθεσε. 

Όσο αφορά τις περιβαλλοντικές δράσεις, ανέφερε ότι το Υπουργείο του, σε συνεργασία με την ΑΗΚ και το Υπουργείο Ενέργειας προβαίνει στην αλλαγή των ενεργοβόρων λαμπτήρων σε όλα τα στρατόπεδα με τύπου LED με εξοικονόμηση 67%.

Επιπλέον, σημείωσε, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της εξέτασης της αίτησης μας για έγκριση από την ευρωπαϊκή επιτροπή χρηματοδότησης ύψους 19 εκ. ευρώ για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 56 στρατόπεδα που θα έχουν απόδοση 19000 μεγαβατόρες ανα έτος και θα συνεισφέρουν 2.2% επί του συνόλου των στόχων της ΚΔ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2030. 

 

ΚΥΠΕ

Home