Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπερψηφίστηκε η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας

Offsite Team -
13.01.2022 - 17:54

Υπερψηφίστηκε η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας

Με 47 ψήφους υπέρ και 3 ψήφους εναντίον

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τέθηκαν σήμερα Πέμπτη 13/1 τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Ταυτόχρονα τέθηκαν και τροπολογίες κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τις οποίες θα επιχειρήσουν να φέρουν αλλαγές στα νομοσχέδια.

Το νομοσχέδιο Ο περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του 2019 υπερψηφίστηκε με 47 ψήφους υπέρ και 3 ψήφους εναντίον. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

To νομοσχέδιο ο περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Προαγωγή, Διατμηματική Προαγωγή και Πρώτο Διορισμό και Προαγωγή στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμος του 2019 υπερψηφίστηκε με 46 ψήφους υπέρ, 3 ψήφους εναντίον και 1 αποχή. 

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της διατμηματικής προαγωγής στην κλίμακα Α13,  πρόνοια που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της δημόσιας υπηρεσίας να διεκδικούν θέσεις προαγωγής σε άλλα τμήματα από αυτά που υπηρετούν.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, από το συγκεκριμένο σημείο έχουν ζητηθεί εξαιρέσεις για το Υπουργείο Εξωτερικών, τη Βουλή και την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Περαιτέρω, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ με τροπολογίες τους ζήτησαν όπως εξαιρεθεί και το Υπουργείο Άμυνας.

Οι τροπολογίες

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στις τροπολογίες, η ΕΔΕΚ ζήτησε να εξαιρεθεί από τη διατμηματική προαγωγή το Υπουργείο Άμυνας.

Η ΔΗΠΑ, με πρόταση του Αλέκου Τρυφωνίδη ζήτησε την εξαίρεση της βουλής και του Υπ. εξωτερικών από τις διατμηματικές και με πλειοψηφία της επιτροπής οικονομικών ενσωματώθηκαν στο κείμενο. Επιπλέον θα γίνει προφορική εισήγηση για: α) εξαίρεση από τις διατμηματικές και για το Υπ. Άμυνας (Τεχνικές Υπηρεσίες) και β) αλλαγή του τρόπου μοριοδότησης για πρόσθετα προσόντα από 0-15% (αντί 0-20%) και για την πρόσθετη πείρα από 0-25% (αντί 0-20%).

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Επιπλέον, με πρόταση του Μαρίνου Μουσιούττα έγινε εισήγηση όπως η ανώνυμη αξιολόγηση των προϊσταμένων τμημάτων από τους υφιστάμενους τους, περιλαμβανομένων και των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου, να καταστεί υποχρεωτική αντί δυνητική όπως σχετικά προβλέπεται στους προτεινόμενους κανονισμούς.

Δύο προφορικές τροπολογίες και από τους Οικολόγους. Με την πρώτη τροπολογία αφαιρείται η διαδικασία της διατμηματικής προαγωγής που προνοείται στο νομοσχέδιο. Με τη δεύτερη τροπολογία, προστίθεται νέο άρθρο στο νομοσχέδιο, για την αξιολόγηση των υποψηφίων, ώστε να εφαρμόζονται κανόνες ηχογράφησης προφορικής εξέτασης.

Πηγή: Brief.com.cy

Γονείς προς καθηγητές: Δεν θα φύγει ο Διευθυντής - Ξεχάστε το

Offsite Team -
27.06.2022 - 10:30

Γονείς προς καθηγητές: Δεν θα φύγει ο Διευθυντής - Ξεχάστε το

Ανακοίνωση του Σύνδεσμου Γονέων Αγγλικής Σχολής «StudentsFirst» - SFESPA

Τεντώνει το σχοινί μέρος του προσωπικού της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας με παράλογες -σύμφωνα με τους γονείς- απαιτήσεις, αφού από την μια δεν θέλουν να γίνει πειθαρχική έρευνα εναντίον συναδέλφου τους και από την άλλη απαιτούν (!) να φύγει ο Διευθυντής της Σχολής.  Οι οργανωμένοι γονείς του Σχολείου εξέδωσαν ανακοίνωση μέσα από την οποία ουσιαστικά καλούν τους καθηγητές να σεβαστούν τις διαδικασίες αλλά και να τους λένε εμμέσως πλην σαφώς να ξεχάσουν την απαίτηση τους για απομάκρυνση του διευ...

Home