ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία εισήλθε οριστικά σε τροχιά ανάπτυξης

Offsite Team -
03.11.2021 - 19:46

ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία εισήλθε οριστικά σε τροχιά ανάπτυξης

Thumbnail
Tα στοιχεία για την ανεργία δείχνουν ότι η Κύπρος μπήκε οριστικά σε τροχιά ανάπτυξης, λέει το ΥΠΟΙΚ

Τα στοιχεία για τον ρυθμό της ανεργίας στην Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία εισήλθε οριστικά σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας θετικών οικονομικών προοπτικών μέσω της μεγάλης βελτίωσης που επιτεύχθηκε στην αγορά εργασίας, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών.  

Το ΥΠΟΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση σε σχέση με τα στοιχεία της Eurostat, που καταδεικνύουν τη ανεργία στην Κύπρο (εποχικά διορθωμένα στοιχεία) να μειώνεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας στο 3,6% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με 7,4% του μέσου όρου της Ευρωζώνης.

 

«Το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο χαμηλά ανάμεσα στα Κράτη Μέλη», αναφέρει το ΥΠΟΙΚ και σημειώνει πως ο Σεπτέμβριος είναι ο τρίτος διαδοχικά μήνας που η Κύπρος καταγράφει ποσοστό ανεργίας που αντιστοιχεί σε ποσοστό πλήρους απασχόλησης.

 

«Αναμένεται ότι η ανεργία θα συνεχίσει την πτωτική της πορεία και τους εναπομείναντες μήνες του 2021 και αυτό επιβεβαιώνει ότι τα έγκαιρα και στοχευμένα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν αποτελεσματικά συγκρατώντας την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα», καταλήγει το ΥΠΟΙΚ.

Home