Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΟΙΚ: Η προσπάθεια για την οικονομία πρέπει να έχει συνέχεια

Offsite Team -
19.05.2019 - 16:49

ΥΠΟΙΚ: Η προσπάθεια για την οικονομία πρέπει να έχει συνέχεια

Thumbnail
Θετική εξέλιξη στην κυπριακή οικονομία

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε  ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, την επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα, από τον οίκο DBRS.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι  εξέλιξη αυτή όμως  δεν πρέπει να μας οδηγεί σε εφησυχασμό επειδή αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει συνέχεια.

«Είχαμε πετύχει την επενδυτική βαθμίδα πριν από μερικούς μήνες, αυτή η θετική αξιολόγηση έχει επιβεβαιωθεί και είναι προφανώς μια εξέλιξη θετική, μας ικανοποιεί, δεν μας οδηγεί όμως στον εφησυχασμό επειδή αυτή  η προσπάθεια πρέπει να έχει συνέχεια», επεσήμανε.

Όπως είπε, «υπάρχει ακόμη δρόμος που πρέπει να διανύσουμε και αν είναι κάτι θα με ανησυχούσε είναι το ενδεχόμενο να αποκτήσουν ξανά ρόλο και επιρροή αυτοί που μας είχαν οδηγήσει ευθύς εξαρχής στην οικονομική κατάρρευση».

Σχολιάζοντας επικρίσεις του ΑΚΕΛ προς το πρόσωπό του, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η επιλογή του ΑΚΕΛ είναι η οδός του μηδενισμού και της άρνησης.  «Είναι χρέος της Κυβέρνησης να δίνει απαντήσεις και θα δίνουμε απαντήσεις και θα θυμίζουμε  στην ηγεσία του ΑΚΕΛ που είχαν οδηγήσει τη χώρα, που είχαν  οδηγήσει την οικονομία μας σε συνθήκες κατάρρευσης, πως είχαν φέρει στο όριο της εξόδου από την ευρωζώνη και την Ε.Ε και που βρισκόμαστε μέσα από μια συλλογική προσπάθεια, μέσα από δύσκολες αποφάσεις σήμερα», ανέφερε.

Προφανώς η ηγεσία του ΑΚΕΛ, συνέχισε, «έχει πάθει αμνησία και νομίζει ότι την ίδια αμνησία έχουν πάθει και οι συμπολίτες μας, αλλά είμαι βέβαιος ότι πολύ καλά κατανοούν οι συμπολίτες μας από πού ξεκινήσαμε, που έχουμε οδηγηθεί σήμερα και που μπορούμε να φτάσουμε αν συνεχίσουμε και κρατήσουμε σταθερή την πορεία»

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες του ΑΚΕΛ ότι συμμετέχει στον προεκλογικό του ΔΗΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι πράττει όπως και οι συνάδελφοι του Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ μέσα από τις πολιτικές τους ομάδες. "Συνεπώς και εγώ μέσω του ΔΗΣΥ, του οποίου είμαι στέλεχος και μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετέχω στον προεκλογικό και θεωρώ εξαιρετικά σημαντικά να παραμείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια πορεία σταθερότητας παρά τις αδυναμίες είναι η προοπτική και για τη χώρα μας και για το σύνολο των κρατών μελών και θα σταθούμε απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, του δογματισμού, της άρνησης που δεν μπορούν να μας οδηγήσουν πουθενά», σημείωσε.

Home