Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

331 εκπαιδευτικοί γίνονται μόνιμοι από 1η Σεπτεμβρίου

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα -
09.06.2023

331 εκπαιδευτικοί γίνονται μόνιμοι από 1η Σεπτεμβρίου

Εγκλωβισμένο ακόμα το κονδύλι

Με επιπλέον 331 μόνιμους εκπαιδευτικούς θα ενισχυθούν τα σχολεία της Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Η μονιμοποίηση ωστόσο των εκπαιδευτικών προς το παρόν εκκρεμεί, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμη αποπαγοποίηση των εν λόγω θέσεων. Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει την αποπαγοποίηση 1.851 συνολικά κενών θέσεων εκ των οποίων οι 331 αφορούν την στελέχωση των σχολείων για την σχολική χρονιά 2023-2024. 

Όπως έγραψε σε ρεπορτάζ της Brief, η αποπαγοποίηση των θέσεων θα συζητηθεί την Δευτέρα (12/6) στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Όπως πληροφορούμαστε, οι 331 εκπαιδευτικοί θα καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν λόγω και των αφυπηρετήσεων. Πάντως στο υπουργείο Παιδείας και στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία, υπάρχει ανησυχία γιατί σε περίπτωση που δεν γίνει η αποπαγοποίηση των θέσεων, τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με την στελέχωση των σχολείων. 

Αρμόδια πηγή ανέφερε στην OffsiteNews, ότι οι θέσεις αυτές θα αφορούν όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου οι μόνιμοι διορισμοί θα ανακοινωθούν. Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και επίσημα ο διορισμός των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Μετά και τον διορισμό των μόνιμων εκπαιδευτικών, η Εκπαιδευτική Υπηρεσία θα «τρέξει» τις προσλήψεις των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, ανάλογα και με τις ανάγκες που θα προκύψουν. 

Πώς γίνονται οι διορισμοί

Οι διορισμοί γίνονται με βάση: 

(α) τη σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων στους πίνακες Διοριστέων και Διορισίμων

(β) τις ανάγκες του υπουργείου Παιδείας, που υποβάλλονται στο Γραφείο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Μέχρι και την 31η Αυγούστου 2027 οι κενές θέσεις πρώτου διορισμού θα πληρούνται κατά 50% με το διορισμό των υποψηφίων που έχουν σειρά προτεραιότητας στους πίνακες Διοριστέων και κατά 50% με το διορισμό των υποψηφίων που έχουν σειρά προτεραιότητας στους πίνακες Διορισίμων, εναλλάξ, με τον πρώτο διορισμό να γίνεται από τον πίνακα διοριστέων. Οι διορισμοί αντικαταστατών θα διεξάγονται αποκλειστικά από τον πίνακα Διοριστέων μέχρι και την κατάργηση των εν λόγω πινάκων.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπαιδευτικοί: Μαζεύουν υπογραφές για να μην καταργηθούν οι πίνακες Διοριστέων

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2027, οι πίνακες διοριστέων καταργούνται και όλες οι κενές θέσεις πρώτου διορισμού θα πληρούνται με το διορισμό των υποψηφίων που έχουν σειρά προτεραιότητας στους πίνακες Διορισίμων.

Home