Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αθηνά: 10 hot θέματα που θα βάλουν μπροστά της οι εκπαιδευτικοί

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
01.03.2023

Αθηνά: 10 hot θέματα που θα βάλουν μπροστά της οι εκπαιδευτικοί

Τι θα ζητήσουν από την νέα Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ

Η Αθηνά Μιχαηλίδου αναλαμβάνει και επίσημα από σήμερα το απαιτητικό Υπουργείο Παιδείας. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι ο διορισμός της εκ πρώτης αντιμετωπίζεται θετικά από τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, περιμένουν να οριστεί η πρώτη συνάντηση με τη νέα Υπουργό ώστε να τις θέσουν τα αιτήματά τους για θέματα τα οποία πρέπει να βρεθούν λύσεις το συντομότερο.

Η OffsiteNews επικοινώνησε με ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ και καταγράφει τα σημαντικότερα θέματα τα οποία είναι ψηλά στην ατζέντα. 

Ο Χάρης Χαραλάμπους Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ μιλώντας στην OffsiteNews ανέφερε πως εντός Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των μελών της Οργάνωσης, για να λάβουν εξουσιοδότηση και να θέσουν τα ζητήματα ενώπιον της νέας Υπουργού Παιδείας. 

Τα 5 θέματα που αφορούν τους δασκάλους είναι τα εξής:

1/ Mονιμοποιήσεις - Να μονιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί βάσει συγκεκριμένης φόρμουλας που θα καθοριστεί, έτσι ώστε να μην υπάρχουν συμβάσεις για πολλά χρόνια

2/ Διοικητικός χρόνος Διευθυντών και των Βοηθών Διευθυντών - Οι Διευθυντές έχουν σήμερα 11 ώρες ως διδακτικό χρόνο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διοικεί τα σχολεία. Παράλληλα οι Βοηθοί Διευθυντές έχουν 25 διδακτικές ώρες. Η ΠΟΕΔ υποστηρίζει πως θα πρέπει να αυξηθεί ο διοικητικός χρόνος των Βοηθών Διευθυντών ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθονται στα καθήκοντά τους. 

3/ Επέκταση της Προδημοτικής - Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης, έστειλε στο Ανώτατο Δικαστήριο τον νόμο για την υποχρεωτική φοίτηση στην Προδημοτική από 4 ετών. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άκυρο για Προδημοτική από 4 ετών - Χάνονται €12.2 εκατ.

4/ Περισσότερος μη διδακτικός χρόνος σε δασκάλους και νηπιαγωγούς - Σήμερα διδάσκουν τουλάχιστον 6-7 ώρες και δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα προβλήματα της τάξης τους και των μαθητών.

5/ Αγορά υπηρεσιών - Με ποιο τρόπο θα δίνονται συμβάσεις στους εκπαιδευτικούς-μέλη της ΠΟΕΔ που απασχολούνται με στα Ολοήμερα σχολεία και στο πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε.+

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπαιδευτικοί: Τέλος η αγορά υπηρεσιών, Σύμβαση σε 12 προγράμματα

Ο Κώστας Χατζησάββας Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, απαρίθμησε 5 θέματα τα οποία απασχολούν την οργάνωση των καθηγητών. 

Τα 5 θέματα που αφορούν τους καθηγητές είναι τα εξής:

1/ Εξετάσεις τετραμήνων - Η ΟΕΛΜΕΚ με πρότασή της ζητά όπως καταργηθεί η εξέταση Ιανουαρίου και να γίνεται η εξέταση Μαΐου στην οποία οι μαθητές θα εξετάζονται την ύλη της χρονιάς, η οποία θα πρέπει να είναι μειωμένη. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέτουν την κατάργηση Τετραμήνων ενώπιον Νίκου

2/ Αύξηση μόνιμων οργανικών θέσεων - Την δεδομένη στιγμή υπάρχουν 1000 καθηγητές οι οποίοι είναι διορισμένοι με σύμβαση. Με την αύξηση των μόνιμων εκπαιδευτικών θα μειωθούν οι συμβασιούχοι. 

3/ Κλιματιστικά - Παρόλο που έχει παρθεί η απόφαση για εγκατάσταση κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες, αυτό δεν έγινε πράξη. Θα πρέπει να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα. 

4/ Υπερπληθυσμός στις σχολικές μονάδες - Πάρθηκαν αποφάσεις για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, οι οποίες ακόμη δεν πήραν σάρκα και οστά. 

5/ Προβλήματα παραβατικής συμπεριφοράς/μαθητές με μεταναστευτικής βιογραφία - Θα πρέπει να υπάρχουν επιτηρητές και στα Γυμνάσια ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν τάξεις για τους μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία για να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και ακολούθως να εντάσσονται κανονικά στα σχολεία.

Home