Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αθηνά προς Λιβάδια/Ορόκλινη: Η απεργία δεν λύνει το πρόβλημα

Offsite Team -
22.03.2023

Αθηνά προς Λιβάδια/Ορόκλινη: Η απεργία δεν λύνει το πρόβλημα

Απάντηση υπουργείου Παιδείας για το θέμα του υπερπληθυσμού στα σχολεία Λιβαδιών-Ορόκλινης

Απάντηση για την απόφαση να κατέλθουν σε μονόωρη στάση μαθημάτων την ερχόμενη Δευτέρα στα Λιβάδια και την Ορόκλινη έδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει, έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ανέγερσης περιφερειακού Δημοτικού Λιβαδιών-Ορόκλινης. 

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι σε καμία περίπτωση η αποχή από τα μαθήματα δεν μπορεί να θεωρείται μέτρο για ικανοποίηση οποιοδήποτε αιτημάτων.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αναφορικά με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Λιβαδιών, σύμφωνα με την οποία, στις 27 Μαρτίου 2023, θα πραγματοποιηθεί μονόωρη αποχή από τα μαθήματα των μαθητών/τριών όλων των σχολείων της Κοινότητας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) σημειώνει τα ακόλουθα: 

  1. Η διαδικασία ανέγερσης περιφερειακού Δημοτικού Λιβαδιών-Ορόκλινης έχει ήδη δρομολογηθεί από τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΝ, μετά την αδυναμία των Κοινοτήτων Λιβαδιών και Ορόκλινης να καταλήξουν σε συναινετική λύση αναφορικά με την τοποθεσία ανέγερσης του σχολείου εντός του 2022.
  2. Η λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων με μετακινούμενα τμήματα δεν θεωρείται από το ΥΠΑΝ ότι καταδεικνύει αυτόματα πρόβλημα λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο έχει αναπτύξει εργαλείο με το οποίο η “πληθυσμιακή κατάσταση” κάθε σχολείου αξιολογείται με προοπτική εξαετίας και λαμβάνονται μέτρα αναλόγως των αναγκών. Στην περίπτωση του Γυμνασίου και Λυκείου Λιβαδιών η προγραμματιζόμενη ενέργεια για το επόμενο σχολικό έτος αφορά στη διαφοροποίηση των εκπαιδευτικών περιφερειών, ενώ η έναρξη διαδικασιών ανέγερσης νέας σχολικής μονάδας στη Λάρνακα τοποθετείται σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Καταληκτικά, σημειώνεται ότι σε καμία περίπτωση η αποχή από τα μαθήματα δεν μπορεί να θεωρείται μέτρο για ικανοποίηση οποιοδήποτε αιτημάτων. Το Υπουργείο είναι στη διάθεση όλων για εποικοδομητικό και τεκμηριωμένο διάλογο για όλα τα θεματα.

Home