Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αθηνά-Σιζόπουλος: Αντάλλαξαν απόψεις για τα Τετράμηνα

Offsite Team -
10.04.2023

Αθηνά-Σιζόπουλος: Αντάλλαξαν απόψεις για τα Τετράμηνα

Η υπουργός Παιδείας είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ

Για την ΕΔΕΚ ο τομέας της παιδείας αποτελεί έναν από τους κρίσιμους πυλώνες για την φυσική, την εθνική, την θρησκευτική και την οικονομική επιβίωση του λαού μας, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Το πρωί της Μ. Δευτέρας ο κ. Σιζόπουλος είχε εθιμοτυπική συνάντηση στα γραφεία του κόμματος, στη Λευκωσία, με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, με την οποία αντάλλαξαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την εκπαίδευση. Όταν ολοκληρωθεί ο διάλογος για το Σχέδιο Αξιολόγησης του Μαθητή και έχουμε συγκεκριμένη πρόταση θα επανέλθουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε στη Βουλή κάτι που θα είναι αποδεκτό, είπε η Υπουργός.

Ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε την Υπουργό για αυτή την πρώτη επίσημη συνάντηση, την οποία είχαν και τόνισε ότι «για την ΕΔΕΚ ο τομέας της παιδείας αποτελεί ένας από τους κρίσιμους πυλώνες για την φυσική, την εθνική, την θρησκευτική και την οικονομική επιβίωση του λαού μας».

«Για αυτό ακριβώς και από την πλευρά μας θα συμβάλλουμε κατά το δυνατόν εποικοδομητικά στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και κυρίως τη δημιουργία των νέων προϋποθέσεων που να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις σημερινές δύσκολες συνθήκες στις οποίες διαβιούμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν το πως βλέπουν την αναβάθμιση της προδημοτικής εκπαίδευσης, της δημοτικής εκπαίδευσης, τα θέματα του ολοήμερου σχολείου, τα θέματα των εισαγωγικών και των απολυτήριων εξετάσεων και άλλα θέματα, τα οποία θεωρούν πρώτιστης σημασίας και πάρα πολύ σημαντικά.

«Είμαστε στη διάθεση σας κα. Υπουργέ για να συνεχίσουμε αυτή την εποικοδομητική συνεργασία, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για να ενισχύσουμε το έργο, το οποίο επιτελείτε που είναι σημαντικό και πάρα πολύ κρίσιμο», σημείωσε.

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της είπε ότι στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε με την ηγεσία της ΕΔΕΚ, «επιθυμώ να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο αλλά και τους συνεργάτες του για αυτή την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε».

«Ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Στόχος είναι η επικοινωνία, η αλληλοενημέρωση, ο προβληματισμός αλλά και οι εισηγήσεις για θέματα που αφορούν τα εκπαιδευτικά πράγματα του τόπου μας. Η αμοιβαία αντίληψη ότι η εκπαίδευση, η παιδεία του τόπου είναι προτεραιότητα για όλους μας, είναι για μας πολύ σημαντικό και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια που αρχίσαμε για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν σε αυτά που συζήτησαν ήταν και το θέμα του Σχεδίου Αξιολόγησης του Μαθητή και αν υπάρχει ταύτιση απόψεων επί του συγκεκριμένου θέματος, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι «αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε ήδη αρχίσει το διάλογο».

«Σε αυτό τον διάλογο βεβαίως και περιλαμβάνονται τα κόμματα. Όταν ολοκληρωθεί ο διάλογος και έχουμε τη συγκεκριμένη εισήγηση, την συγκεκριμένη πρόταση θα επανέλθουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε στη Βουλή κάτι που να είναι αποδεκτό», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home