Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Είσαι μαθητής; Δικαιούσαι €100-€300 για αγορά laptop ή tablet

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
17.03.2023

Είσαι μαθητής; Δικαιούσαι €100-€300 για αγορά laptop ή tablet

Ποιοι μαθητές είναι δικαιούχοι και πώς θα πάρουν τα χρήματα

Επιχορήγηση σε μαθητές για αγορά laptop και tablet δίνει το υπουργείο Παιδείας, απόφαση την οποία είχε ανακοινώσει ο τέως υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου τον περασμένο Νοέμβριο και θα ξεκινήσει η υλοποίησή της τώρα. 

Το όλο εγχείρημα εντάσσεται στην προσπάθεια για ψηφιακό μετασχηματισμό των σχολικών μονάδων αλλά και ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση STEM, στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ποιοι οι δικαιούχοι

Συγκεκριμένα, θα παραχωρηθεί:

  • χορηγία €100 για αγορά tablet σε μαθητές/τριες της Γ’ τάξης Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και 
  • χορηγία €300 για αγορά laptop σε μαθητές/τριες της Β’ Γυμνασίου Δημόσιων Γυμνασίων Μέσης Εκπαίδευσης

Η επιχορήγηση θα δοθεί στις οικογένειες οι οποίες λαμβάνουν Επίδομα Τέκνου με ετήσια ακαθάριστα εισοδήματα του προηγούμενου έτους μέχρι €19.500.

Οι προδιαγραφές

Σημειώνεται ότι η επιχορήγηση θα καλύπτει μόνο την αγορά καινούργιου tablet ή laptop που συνάδουν με όλες τις σχετικές πρόνοιες της Κυπριακής Νομοθεσίας και είναι συμβατά με τις ελάχιστες προδιαγραφές που καθορίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας μαζί με το συνοδευτικό λογισμικό σύστημα.

Οι ελάχιστες προδιαγραφές για τα laptop

1

Οι ελάχιστες προδιαγραφές για τα tablet

2

Η διαδικασία της αίτησης και της παραλαβής των tablet και των computer

Όπως εξήγησε στην OffsiteNews αρμόδια πηγή από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία αφού ενημερώσουν τους μαθητές, θα τους δώσουν τις αιτήσεις για συμπλήρωση. Οι συμπληρωμένες αιτήσεις θα σταλούν στο υπουργείο Παιδείας και έπειτα στο υφυπουργείο Πρόνοιας όπου και θα γίνει ο έλεγχος για το ποιοι είναι εν τέλει δικαιούχοι. Το σχολείο με την σειρά του θα πρέπει να ενημερώσει τους αιτητές οι οποίοι είναι δικαιούχοι, δίνοντάς τους και το απαραίτητο επισυναπτόμενο έντυπο Βεβαίωση Συμβατότητας laptop ή tablet με ελάχιστες προδιαγραφές.

Οι δικαιούχοι μαθητές θα προβαίνουν στην παραγγελία του laptop ή tablet από προμηθευτή/εταιρεία της επιλογής του/της. Τονίζεται ότι κανένας/καμία δικαιούχος μαθητής/τρια δεν θα πρέπει να καταβάλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό κατά τη διάρκεια της παραγγελίας.

Μετά την παραγγελία, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωμένο τη Βεβαίωση Συμβατότητας laptop ή tablet με ελάχιστες προδιαγραφές μαζί με το πρωτότυπο τιμολόγιο στις Γραμματείες των Σχολείων τους το αργότερο μέχρι τη Παρασκευή 5 Μαΐου.

Η Γραμματεία του Σχολείου θα προωθεί όλα τα παραληφθέντα (Αίτηση Επιχορήγησης, Βεβαίωση Συμβατότητας Φορητού Η/Υ ή Ταμπλέτας με ελάχιστες προδιαγραφές, Πρωτότυπο τιμολόγιο) στην οικεία Σχολική Εφορεία. Η κάθε Σχολική Εφορεία θα προβαίνει στον έλεγχο των παραληφθέντων, ταυτοποιώντας laptop ή tablet και τιμολόγιο (όχι προτιμολόγια-proforma invoices), και θα εκδίδει τις επιχορηγήσεις υπό μορφή επιταγής στο όνομα του προμηθευτή/τριας η οποία θα παραδίδεται ταυτόχρονα με την παραλαβή του laptop ή του tablet.

Ακολούθως, θα παραδίδεται το laptop ή το tablet στον γονέα/κηδεμόνα του/της δικαιούχου μαθητή/τριας, οι οποίοι και θα πρέπει να υπογράψουν τη Βεβαίωση παραλαβής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19 Μαΐου. 

Καταληκτικά τονίζεται πως σε περίπτωση που η τιμή του laptop ή του tablet υπερβαίνει το ποσό της επιχορήγησης, το υπόλοιπο του ποσού θα καλύπτεται από τον δικαιούχο.

Στην επιταγή θα αναγράφει το ποσό της επιχορήγησης και όχι της αγοράς. Σε περίπτωση που η αγορά έχει μικρότερο κόστος από το ποσό που καλύπτεται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τότε στην επιταγή θα αναγράφεται το ακριβές ποσό της αγοράς. 

Home