Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επεκτείνεται και διευρύνεται το Σπίτι του Παιδιού

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα -
31.01.2023

Επεκτείνεται και διευρύνεται το Σπίτι του Παιδιού

Θα δημιουργηθούν άλλοι 2 όροφοι - Θα διαχειρίζεται περιπτώσεις όλων των μορφών βίας εναντίον παιδιών

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Κατά 2 ορόφους αναμένεται να επεκταθεί το Σπίτι του Παιδιού. Ένα κτίριο το οποίο ήταν δωρεά από το Σωματείο Ελληνίδων Κυριών «Ένωσις» και στεγάζεται στην Λευκωσία. 

Η οικοδομική επέκταση του κτηρίου κρίθηκε αναγκαία ώστε να μπορούν να καλύπτονται οι υφιστάμενες αυξανόμενες ανάγκες. 

Όπως δήλωσε στην OffsiteNews η πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» Αναστασία Παπαδοπούλου, «ήδη έχουν ετοιμαστεί τα σχέδια της επέκτασης. Για το κτήριο θα δοθεί χρηματοδότηση από το υφυπουργείο Πρόνοιας αλλά και από το Σωματείο Ελληνίδων Κυριών «Ένωσις».

Θα διαχειρίζονται όλα τα περιστατικά βία

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου συνολικά 330 παιδιά παραπέμφθηκαν στο Σπίτι του Παιδιού, ενώ το 2021 είχαν παραπεμφθεί 421 παιδιά. 

Πέραν όμως από την επέκταση του κτηρίου, θα διευρυνθούν και οι περιπτώσεις τις οποίες διαχειρίζεται το Σπίτι του Παιδιού.

Μέχρι σήμερα, το Σπίτι του Παιδιού, διαχειρίζεται περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων σε ένα περιβάλλον φιλικό προς το παιδί, διασφαλίζοντας την ασφάλεια, την προστασία και την ευημερία του. Παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες κάτω από την ίδια στέγη με σκοπό να αποφύγει τον επανατραυματισμό του παιδιού κατά τη διάρκεια της διερεύνησης. Παράλληλα συντονίζει τη συνεργασία διάφορων αρμόδιων υπηρεσιών όπως η αστυνομία, οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι ιατρικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας και οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Πλέον, το Σπίτι του Παιδιού θα ενεργεί ως ένα διεπιστημονικό κέντρο, φιλικό προς τα παιδιά θύματα βίας. Διάφοροι επαγγελματίες θα εργάζονται κάτω από την ίδια στέγη για σκοπούς ποινικής διερεύνησης περιπτώσεων άσκησης οποιασδήποτε μορφής βίας εναντίον παιδιού και παροχής κατάλληλης στήριξης/θεραπείας για τα παιδιά θύματα και τις οικογένειες τους.

Η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε πως με την λειτουργία του Σπιτιού του Παιδιού, απέδειξε ότι γίνεται σωστή διαχείριση των περιστατικών και γι’αυτό πρέπει να επεκταθεί και να διαχειρίζεται όλα τα είδη βίας, γιατί αλλιώς θα δημιουργηθούν θύματα δύο ταχυτήτων. 

Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει πόσο αναγκαία είναι η επέκταση του Σπιτιού του Παιδιού και σε άλλες επαρχίες καθώς όλα τα περιστατικά, όπου κι αν συμβαίνουν, τα παιδιά πρέπει να μεταφέρονται στην Λευκωσία. 

Home