Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιορτή Αρχιεπισκόπου: Πρώτα διαβούλευση και μετά απόφαση για την αργία λέει το ΥΠΑΝ

Offsite Team -
19.09.2023

Γιορτή Αρχιεπισκόπου: Πρώτα διαβούλευση και μετά απόφαση για την αργία λέει το ΥΠΑΝ

ΥΠΑΝ: Δεν αποφασίστηκε ανταλλαγή της αργίας με την 7η Ιανουαρίου

Απάντηση στα όσα ανέφερε χθες η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της σε σχέση με την ονομαστική γιορτή του Αρχιεπισκόπου και την ανταλλαγή της αργίας αυτής με την 7η Ιανουαρίου δίνει το υπουργείο Παιδείας. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος ανέφερε τα εξής: «Προστίθεται ότι ενημερώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο ότι το Υπουργείο Παιδείας τον πληροφόρησε ότι έναντι της αργίας της εορτής του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Κύπρου την οποία ζήτησε να καταργηθεί προκειμένου να κερδηθεί διδακτικός χρόνος για τους μαθητές, ετοιμάζεται πρόταση για ανταλλαγή της αργίας αυτής με την 7η Ιανουαρίου και διατυπώνεται η θέση ότι η Ιερά Σύνοδος θεωρεί ως εμπαιγμό την πρόταση αυτή που καταστρατηγεί το νόημα της προταθείσης κατάργησης μιάς θρησκευτικής αργίας. Περαιτέρω καλεί όλους τους ενδιαφερομένους φορείς να κατανοήσουν πως όταν ως Κράτος έχουμε τον μικρότερο διδακτικό χρόνο σ' όλη την Ευρώπη εκείνο που προέχει είναι η όσον το δυνατόν αρτιότερη κατάρτιση των μαθητών και όχι ικανοποίηση συνδικαλιστικών διεκδικήσεων».

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας απάντησε στην Ιερά Σύνοδο λέγοντας πως δεν λήφθηκε καμία απόφαση για ανταλλαγή της αργίας της ονομαστικής γιορτής του Αρχιεπισκόπου με την 7η Ιανουαρίου. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΥΠΑΝ

Σε σχέση με χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου όπως η ονομαστική εορτή του παύσει να είναι σχολική αργία, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) διευκρινίζει ότι ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί εκ μέρους του για ανταλλαγή της αργίας αυτής με την 7η Ιανουαρίου.

Απόφαση για το εν λόγω θέμα θα ληφθεί μετά από διαβούλευση με τους εταίρους του ΥΠΑΝ και λαμβάνοντας υπόψη και τη θέση της Ιεράς Συνόδου.

0
Home