Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καθηγητές: Θέλουν να κλείσουν τα Γυμνάσια για το καλοκαίρι πιο νωρίς

Offsite Team -
19.04.2023

Καθηγητές: Θέλουν να κλείσουν τα Γυμνάσια για το καλοκαίρι πιο νωρίς

Δεν προλαβαίνουν να διορθώσουν τα γραπτά λένε - Το σκέφτεται το υπουργείο

Οι αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα της σχολικής χρονιάς αναφορικά με τις εξετάσεις τετραμήνων, προκάλεσαν την αντίδραση των εκπαιδευτικών και έβαλαν σε σκέψεις το υπουργείο Παιδείας. 

Αρχικά σημειώνεται πως τα Γυμνάσια κλείνουν στις 26 Μαΐου ημέρα κατά την οποία θα ανακοινωθούν γραπτώς οι βαθμοί προφορικής επίδοσης (60%) στα εξεταζόμενα μαθήματα. Αντίστοιχα τα Λύκεια κλείνουν 12 Μαΐου, ημέρα όπου επίσης θα ανακοινωθούν γραπτώς οι βαθμοί προφορικής επίδοσης (60%) στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Με βάση την αρχική εγκύκλιο, αυτή του Αυγούστου, οι εξετάσεις Τετραμήνων στα Γυμνάσια θα ξεκινούσαν την Δευτέρα 29 Μαΐου και θα ολοκληρώνονταν την Παρασκευή 02 Ιουνίου. Ακολούθως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γινόταν στις 07 Ιουνίου. 

Ωστόσο, με εγκύκλιο του το υπουργείο Παιδείας περί τα τέλη Ιανουαρίου, ενημέρωσε τα σχολεία πως οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων Τετραμήνων στα Γυμνάσια και η ανακοίνωση των βαθμών άλλαξαν.

Συγκεκριμένα οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα ξεκινήσουν 29 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν 07 Ιουνίου. Λίγες ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Η αλλαγή στις ημερομηνίες, έφερε στην επιφάνεια, ένα νέο πρόβλημα. Ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο 2 εργάσιμες ημέρες (συν 2 ημέρες το Σαββατοκύριακο) για να διορθώσουν τα γραπτά των μαθητών και να παραδώσουν βαθμούς, κάτι το οποίο οι ίδιοι το θεωρούν αδύνατον.

Όπως εξήγησε στην OffsiteNews αρμόδια πηγή, η διαδικασία που υπάρχει για την διόρθωση των γραπτών, δεν είναι εύκολη αφού οι εκπαιδευτικοί δεν λαμβάνουν αμέσως τα γραπτά που θα διορθώσουν. Πρώτα στέλνονται σε συντονιστικά σχολεία, ακολούθως γίνεται κωδικοποίηση, μοιράζονται για διόρθωση, μετά επιστρέφονται στα συντονιστικά σχολεία και στη συνέχεια στα σχολεία των μαθητών. 

Γι’αυτό τον λόγο οι εκπαιδευτικοί, ζήτησαν από την υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, να εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσουν νωρίτερα τα Γυμνάσια. Σε περίπτωση που κλείσουν νωρίτερα, τότε θα αλλάξουν και οι ημερομηνίες των εξετάσεων και έτσι θα έχουν και περισσότερες ημέρες για διόρθωση των γραπτών. 

Από πλευράς υπουργείου πάντως, γίνονται σκέψεις για να κλείσουν νωρίτερα τα Γυμνάσια και όπως μας αναφέρθηκε, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή και αρχές της επόμενης, αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. 

Σημειώνεται πως αφού ολοκληρωθεί η διόρθωση και η ανακοίνωση των βαθμών, οι εκπαιδευτικοί από τις 12 Ιουνίου μέχρι και τις 23 Ιουνίου θα διδάσκουν ενισχυτική διδασκαλία για τους ανεξεταστέους.

Πρώτα Τετράμηνα μετά Παγκύπριες για τους τελειόφοιτους

Σε ό,τι αφορά τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές για τις ημερομηνίες για εξετάσεις Τετραμήνων δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή.

Οι εξετάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου, με τους βαθμούς να δίνονται στις 07 Ιουνίου.

Βάσει των προγραμμάτων, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου φαίνεται πως δεν θα σηκώσουν κεφάλι από το διάβασμα αφού στις 09 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Παγκύπριες Εξετάσεις και θα ολοκληρωθούν στις 29 Ιουνίου.

1

Home