Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάει Βουλή για τα Τετράμηνα και όχι μόνο η Αθηνά

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
15.03.2023

Πάει Βουλή για τα Τετράμηνα και όχι μόνο η Αθηνά

Τα καυτά ζητήματα που θα θέσουν οι βουλευτές ενώπιον της Υπουργού

Στην συνεδρίαση της επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού θα παρευρεθεί για πρώτη φορά σήμερα ως υπουργός η Αθηνά Μιχαηλίδου. 

Η νέα υπουργός Παιδείας η οποία μπήκε κατευθείαν στα βαθιά με την ανάληψη των καθηκόντων της, καλείται να κλείσει αρκετά ανοικτά ζητήματα που έχει ενώπιον της.

Τα μέλη της επιτροπής Παιδείας αναμένεται να θέσουν ενώπιον της υπουργού τις εισηγήσεις τους για τα κυριότερα ανοικτά ζητήματα μερικά εκ των οποίων είναι:

  • Εξετάσεις Τετραμήνων
  • Επέκταση Προδημοτικής από την ηλικία των 4 ετών
  • Σχέδιο Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου και Εκπαιδευτικών
  • Αντικατάσταση αγοράς υπηρεσιών με συμβάσεις
  • Εγκατάσταση κλιματιστικών
  • Κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων και αναβάθμιση των υποδομών στα σχολεία
  • Υποδοχή και ένταξη μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία

Τι θα γίνει με τα Τετράμηνα 

Το θέμα των εξετάσεων Τετραμήνων, την δεδομένη στιγμή βρίσκεται ψηλά στην λίστα και πρέπει σύντομα να εξευρεθεί η χρυσή τομή ώστε να είναι όλα έτοιμα με την νέα σχολική χρονιά.

Προ ημερών ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως «τα τετράμηνα όντως δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους, οι στόχοι ήταν πολύ συγκεκριμένοι, δεν έχουν επιτευχθεί και έχω μιλήσει με την Υπουργό για να δούμε πώς μπορούμε και νομικά να είμαστε διασφαλισμένοι να μπορούμε να προχωρήσουμε με την αλλαγή των τετραμήνων». Μάλιστα ο ΠτΔ είχε συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Εισαγγελέα. 

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιεί συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της εκπαίδευσης ώστε να καταγράψει τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους.

Home