Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τετράμηνα: Μειώνουν ύλη για φέτος - Σκέφτονται τι θα κάνουν του χρόνου

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
15.03.2023

Τετράμηνα: Μειώνουν ύλη για φέτος - Σκέφτονται τι θα κάνουν του χρόνου

Όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας στην επιτροπή Παιδείας

Καταιγισμό ερωτημάτων από τους βουλευτές της επιτροπής Παιδείας δέχθηκε η αρμόδια υπουργός Αθηνά Μιχαηλίδου σήμερα, στην πρώτη της παρουσία στην Βουλή.

Η κ. Μιχαηλίδου στην εισαγωγική της τοποθέτηση ανέφερε πως «θέματα όπως τα Αναλυτικά προγράμματα και το περιεχόμενό τους, η συμπεριληπτική εκπαίδευση, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι παιδαγωγικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση, η αξιολόγηση εκπαιδευτικών, μαθητών και εκπαιδευτικού έργου, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης, οι σχολικές υποδομές, θέματα νεολαίας και αθλητισμού, και άλλα, ήδη τίθενται σε συζήτηση για εκσυγχρονισμό, μέσω διαβούλευσης με τους εταίρους μας».

Για το φλέγον θέμα των εξετάσεων Τετραμήνων η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως αναμένουν εντός των ημερών την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Γνωμάτευση την οποία ζήτησε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να διαφανεί πώς μπορεί η κυβέρνηση και νομικά να είναι διασφαλισμένη ώστε να γίνει κατορθωτό να προχωρήσουν με την αλλαγή των Τετραμήνων.

1

Το υπουργείο την δεδομένη χρονική περίοδο για τις εξετάσεις Τετραμήνων εργάζεται σε δύο επίπεδα. 

Το πρώτο επίπεδο αφορά την φετινή χρονιά, και το δεύτερο αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τα Τετράμηνα από την επόμενη χρονιά.

«Ήδη εμείς επεξεργαζόμαστε σενάρια τα οποία θα συζητήσουμε με τους εταίρους μας».

Η κ. Μιχαηλίδου ξεκαθάρισε πως πρέπει να μειωθεί η ύλη, από την φετινή χρονιά, δηλαδή στην εξέταση Μαίου. 

«Για την επόμενη χρονιά, έχουμε κάποιες βασικές αρχές και θέλουμε να έχουμε ένα σύστημα το οποίο δε θα εξουθενώνει τους μαθητές».

Καταληκτικά η υπουργός Παιδείας τόνισε πως άπαντες στο υπουργείο εργάζονται πυρετωδώς ώστε το συντομότερο δυνατόν να ετοιμαστεί η πρόταση για το τι θα ισχύει από την επόμενη χρονιά με τα Τετράμηνα και να παρθούν αποφάσεις καθώς ο χρόνος είναι περιορισμένος. 

Home