Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΑΝ: Ερευνά 3 σχολεία γιατί άφησαν τους μαθητές να φύγουν

Offsite Team -
18.01.2023

ΥΠΑΝ: Ερευνά 3 σχολεία γιατί άφησαν τους μαθητές να φύγουν

Στις 31 Ιανουαρίου η εξέταση για τους μαθητές που έλειπαν την Δευτέρα

Έρευνα για 3 σχολεία διέταξε το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τους μαθητές που αποχώρησαν και δεν συμμετείχαν στην εξέταση των Νέων Ελληνικών την περασμένη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΝ, συνολικά 257 μαθητές/τριες από 3 μόνο σχολεία αποχώρησαν και μαζί με τους 66 μαθητές/τριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα θα συμμετέχουν στην εξέταση β' σειράς στις 31 Ιανουαρίου.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε συνέχεια του ατυχούς περιστατικού και της κακόβουλης ενέργειας δημόσιας διάδοσης πληροφοριών για το εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών της Γ’ Λυκείου/ΤΕΣΕΚ, η γραπτή αξιολόγηση διεξήχθη κανονικά με χρήση του εφεδρικού εξεταστικού δοκιμίου που ήταν ήδη διαθέσιμο, αφού δόθηκαν σχετικές οδηγίες σε όλα τα σχολεία. Συγκεκριμένα, τα σχολεία ειδοποιήθηκαν με γραπτό μήνυμα στις 10:42π.μ. ότι έπρεπε να διακοπεί η εξέταση που έχει ξεκινήσει στις 10:30π.μ. Η εξέταση έγινε κανονικά στις 11:30π.μ. και σε αυτή συμμετείχαν 6.781 μαθητές/μαθήτριες σε 63 σχολεία.

Επειδή όμως αριθμός 257 μαθητών/τριών αντί να συμμετάσχουν στην εξέταση αποχώρησαν κατά το ενδιάμεσο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κακόβουλης ενέργειας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αποφασίζει κατά παραχώρηση να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους δικαιολογημένα απόντες και να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εξέταση κατά την προβλεπόμενη δεύτερη σειρά, την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, μαζί με τους 66 μαθητές/μαθήτριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα.

Ταυτόχρονα, σημειώνοντας ότι οι απουσίες καταγράφονται ουσιαστικά σε τρία μόνο μεταξύ συνόλου 63 σχολείων, το Υπουργείο θα προχωρήσει σε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μαθητές μαθήτριες αποχώρησαν αντί να συμμετάσχουν στη γραπτή εξέταση.

Home