Αντίδραση περιβαλλοντικών οργ. στην προώθηση υποδομών για ΕΔΠ

Αντίδραση περιβαλλοντικών οργ. στην προώθηση υποδομών για ΕΔΠ

Τι αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση τους οι περιβαλλοντικές οργανώσεις

Τη διαμαρτυρία τους για τη διαδικασία προκήρυξης και ανάθεσης του «Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για τους Κόμβους Υποδομών Διαχείρισης του Εθνικού Δασικού Πάρκου (ΕΔΠ) Ακάμα», που έχει ακολουθηθεί στο πλαίσιο της εκπόνησης του «Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του ΕΔΠ Ακάμα», εκφράζουν περιβαλλοντικές οργανώσεις.  

Στις περιβαλλοντικές οργανώσεις περιλαμβάνονται οι Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ-ΜΚΟ), Οικολογική Κίνηση Κύπρου, Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών, Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου, Κυπριακό ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος – Terra Cypria, Φίλοι του Ακάμα, Φίλοι της Γης Κύπρου και το Περιβαλλοντικό Κέντρο Ερευνών Ενάλια Φύσις.

Στην κοινή ανακοίνωση τους οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αναφέρουν ότι η τελετή βράβευσης του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού προγραμματίζεται αύριο, 7 Φεβρουαρίου.

Προσθέτουν ότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός αφορά τον σχεδιασμό υποδομών εξυπηρέτησης επισκεπτών, όπως αναψυκτήρια, χώροι στάθμευσης και καταστήματα προϊόντων, που περιλαμβάνονται στο «Σχέδιο για την Αειφόρο Ανάπτυξη του ΕΔΠ Ακάμα», το οποίο όμως δεν έχει ακόμα υποβληθεί στις αναγκαίες μελέτες.

ΚΥΠΕ

Home