Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απαγορεύεται δια νόμου η παρενόχληση θαλάσσιων χελώνων

Offsite Team -
25.08.2022

Απαγορεύεται δια νόμου η παρενόχληση θαλάσσιων χελώνων

Η παρενόχληση περιλαμβάνει και την προσφορά φαγητού για δελεασμό των θαλάσσιων χελώνων

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, του Υπουργείου Γεωργίας εξέδωσε ανακοίνωση την Πέμπτη στην οποία υπενθυμίζει ότι απαγορεύεταΙ δια νόμου η παρενόχληση θαλάσσιων χελώνων.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Η ανακοίνωση εκδόθηκε ύστερα από καταγγελίες για περιστατικά παρενόχλησης θαλάσσιων χελώνων σε παράκτιες τουριστικές περιοχές.

Το Υπουργείο συγκεκριμένα ενημερώνει το κοινό, και κυρίως τους χειριστές/ιδιοκτήτες τουριστικών ακτοπλοϊκών σκαφών και χρήστες θαλάσσιων σπορ και ταχύπλοων σκαφών, ότι "σύμφωνα με τους περί Προστασίας και Διαχείρισης της Φύσης και Άγριας Ζωής Νόμους του 2003 έως 2015, απαγορεύεται η εκ προθέσεως παρενόχληση των ειδών πανίδας κοινοτικού ενδιαφέροντος".

Η παρενόχληση, αναφέρεται, περιλαμβάνει και την προσφορά φαγητού για δελεασμό των θαλάσσιων χελώνων, ώστε να ληφθούν φωτογραφίες ή για κολύμπι σε κοντινή απόσταση από αυτές.

"Άτομο που προβαίνει σε παράβαση των διατάξεων του Νόμου είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε φυλάκιση ή σε χρηματική ποινή ή και στις δύο αυτές ποινές", αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση εντοπισμού τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας, το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home