Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρέθηκε νεκρή φάλαινα στη ζούγκλα του Αμαζονίου (Εικόνες+Βίντεο)

Offsite Team -
26.02.2019

Βρέθηκε νεκρή φάλαινα στη ζούγκλα του Αμαζονίου (Εικόνες+Βίντεο)

Thumbnail
Το θαλάσσιο θηλαστικό δεν φαινόταν να φέρει τραύματα ή πληγές.

Μπροστά σ’ έναν άλυτο γρίφο βρίσκονται επιστήμονες στη Βραζιλία μετά τον εντοπισμό μιας νεκρής μεγάπτερης φάλαινας στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Το κήτος, που έχει μήκος 11 μέτρων και πλάτος έξι, εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή από ντόπιους, που είδαν όρνια να πετάνε πάνω από τη νήσο Marajo κοντά στο δέλτα του Αμαζονίου. 

Από τη στιγμή που αναρτήθηκαν βίντεο στο Διαδίκτυο μια ομάδα δέκα βιολόγων της ΜΚΟ Bicho D’ agua έσπευσε στο σημείο για να ανακαλύψουν πώς βρέθηκε εκεί η φάλαινα στη διάρκεια του χειμώνα, όταν πλημμυρίζουν τα ποτάμια.

Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη επειδή το θαλάσσιο θηλαστικό δεν φαινόταν να φέρει τραύματα ή πληγές.

Φάλαινες απαντώνται συνήθως στο δέλτα του Αμαζονίου στη διάρκεια του θέρους, όταν το νερό του ωκεανού εισβάλλει στο ποτάμι. Οι ειδικοί έδωσαν μάχη με το χρόνο προκειμένου να προσεγγίσουν έγκαιρα το κουφάρι του κήτους -προτού προχωρήσει η αποσύνθεσή του- και να συλλέξουν δείγματα για ανάλυση.

Όπως διαπίστωσαν η φάλαινα ήταν λίγο μικρότερη από τις εκτιμήσεις τους, ηλικίας περίπου ενός έτους. Θεωρούν δε ότι έχασε τη μητέρα του στη διάρκεια της μετανάστευσης και το μετέφεραν μεγάλα κύματα στο σημείο, όπου μπλέχτηκε στα μανγκρόβια έλη.

 

Home