Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επ. Περιβάλλοντος: Ένα μήνα διορία σε Κτηνιατρικές για Ν/σ σκύλων

Offsite Team -
10.04.2019

Επ. Περιβάλλοντος: Ένα μήνα διορία σε Κτηνιατρικές για Ν/σ σκύλων

Thumbnail
Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής

Πρέπει επιτέλους να τελειώσει η κοροϊδία με τον τροποποιητικό νόμο για τους σκύλους και η Επιτροπή Περιβάλλοντος αποφάσισε να δώσει διορία ενός μήνα στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για να το καταθέσουν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αδάμος Αδάμου.

Ανέφερε ότι εδώ και χρόνια αναμένει η Επιτροπή το τροποποιητικό νομοσχέδιο και ότι ανέλαβε πρωτοβουλία για το θέμα ο Επίτροπος Εθελοντισμού ώστε το νομοσχέδιο να ολοκληρωθεί, να οδηγηθεί στην Νομική Υπηρεσία για έλεγχο και να κατατεθεί στη Βουλή.

Τους είπαμε ότι έχουν ένα μήνα διορία, πρέπει να τελειώσει αυτή η κοροϊδία, διαφορετικά θα προχωρήσουμε εμείς σε τροποποίηση του νόμου στη βάση των απόψεων που ακούστηκαν κατά καιρούς, δεν γίνεται συνεχώς να έχουμε σωρεία παραπόνων για το θέμα, ανέφερε ο κ. Αδάμου.

 

Όπως δήλωσε, ένας από τους λόγους που επικαλούνται οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για την καθυστέρηση είναι ότι αναμένουν απαντήσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Αδάμου ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκε στην Επιτροπή και το ζήτημα της αλληλοεπικάλυψης της περί σκύλων νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί άγριων πτηνών και θηραμάτων.

Ανέφερε ότι αφαιρέθηκαν από τον περί σκύλων νόμο όσα ήδη περιλαμβάνονται στον δεύτερο νόμο ώστε να μην υπάρχουν δυο νομοθεσίες με το ίδιο αντικείμενο.  

Λατομικές ζώνες στη Λάρνακα

 

Η Επιτροπή συζήτησε και το θέμα της δημιουργίας νέων λατομικών ζωνών στη Λάρνακα και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία γιατί η Λάρνακα αποτελεί πάντοτε την επιλογή για τις όποιες αναπτύξεις.

Θέση μας είναι, είπε, ότι εκεί που υπάρχουν λατομεία να επεκταθούν αλλά να μην δημιουργηθούν νέες ζώνες. Πρόσθεσε ακόμη πως όλες οι διαπιστώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι χωρίς αμφιβολία θα έχουμε καταστροφές στην πανίδα και τη χλωρίδα τα περιοχής και μόλυνση του νερού λόγω της γειτνίασης με ταμιευτήρες ύδρευσης και πρόσθεσε ότι ζητήθηκαν γραπτώς οι θέσεις των αρμοδίων.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα ανέφερε ότι στον προγραμματισμό για νέες λατομικές ζώνες εντοπίστηκαν τρεις περιοχές από το τμήμα γεωλογικής επισκόπησης στη Λάρνακα και συγκεκριμένα σε Λεύκαρα, Δελίκηπο/Κόρνο και Βαβατσινιά. Εκεί, είπε, αναφέρθηκε ότι θα μπορούσαν να χωροθετηθούν λατομικές ζώνες και στη συνέχεια άρχισε μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ενημερώθηκαν οι κάτοικοι.  

Η κ. Σάββα ανέφερε ότι οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και έτσι το θέμα ενεγράφη στην Επιτροπή για συζήτηση, εν αναμονή και ολοκλήρωσης της μελέτης στο τέλος του χρόνου. Ανέφερε ότι θα ληφθούν υπόψη η γνώμη του Δήμου Λευκάρων και των κοινοτήτων, θα γίνει δημόσια διαβούλευση και η Επιτροπή θα επανέλθει εκ νέου για συζήτηση.

Home