Φυτεύονται 1000 δεντράκια το Σάββατο στην Αλάμπρα

Φυτεύονται 1000 δεντράκια το Σάββατο στην Αλάμπρα

Η δεντροφύτευση είναι πρωτοβουλία της Ομόνοιας 29Μ

Οι δεντροφυτεύσεις συνεχίζονται σε ολόκληρη την Κύπρο με σκοπό να πρασινίσει το νησί μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μετά τις δεντροφυτεύσεις στις πυρόπληκτες περιοχές, η «Πράσινη Ασπίδα», προχωρά με δεντροφυτεύσεις 1000 δεντρυλλίων στον φράχτη Λυμπιών στο δρόμο Αλάμπρας – Μοσφιλωτής το ερχόμενο Σάββατο 20 Νοεμβρίου από τις 11:00 το πρωί.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε επικοινωνία με τον διευθυντή της «Πράσινης Ασπίδας» Κυριάκο Ανδρέου, μετά την Αλάμπρα ακολουθούν δεντροφυτεύσεις στην Τάλα, στους Τρούλλους και στην Κάτω Μονή, ενώ υπάρχει και μια συνεργασία με τον Μητροπολίτη Ταμασού για δεντροφυτεύσεις σε 45 κοινότητες. 

Η «Πράσινη Ασπίδα» σύμφωνα με τον κ Ανδρέου, έχει το δικό της φυτώριο παραγωγής δια μέσου προγράμματος UNIFOREST  φύτευσαν 100.000 δεντρύλλια, τα μεγαλώνουν και τα δίνουν στα σχολεία δωρεάν.

Ομόνοια 29Μ και Πράσινη Ασπίδα ενώνουν δυνάμεις

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ομόνοια 29ης Μαΐου ενώνει της δυνάμεις της με την «Πράσινη Ασπίδα» μετά από πρωτοβουλία της οικολογικής επιτροπής και του συντονιστικού της ομάδας.

Στον χώρο εκεί όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ο κ Ανδρέου θα υπάρχουν μουσική, φαγητό και ποτό για όλους τους εθελοντές ενώ για όσους δεν έχουν κηπουρικά εργαλεία θα διατίθενται στο χώρο. 

Όσον αφορά τις υπόλοιπες δεντροφυτεύσεις η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο και στόχος είναι η συνεργασία τόσο με κόμματα, όσο με ομάδες και άλλες οργανώσεις, για να γίνουν περισσότερες δεντροφυτεύσεις.

Home