Καταγγέλλουν «έγκλημα» στην Πινδάρου οι Οικολόγοι (ΦΩΤΟ)

Καταγγέλλουν «έγκλημα» στην Πινδάρου οι Οικολόγοι (ΦΩΤΟ)

Ακόμα ένα «εγκληματικό κλάδεμα» στην καρδιά της Λευκωσίας, όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι σε ανακοίνωση τους

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταγγέλλει "ακόμη ένα εγκληματικό κλάδεμα στη Λευκωσία" και συγκεκριμένα επί της οδού Πινδάρου, στον Δήμο Λευκωσίας. 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους "είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται – μετά τα όσα διαβήματα και καταγγελίες έχουν γίνει – η ίδια πρακτική του τάχα κλαδέματος, η οποία στην ουσία καταστρέφει τα δέντρα. Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους".

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για ακόμα μια φορά τονίζει τη σημασία του πρασίνου στις πόλεις ώστε να υπάρχει ισορροπία στις τσιμεντουπόλεις που ζούμε.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, "ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε επανειλημμένα ταχθεί εναντίον της τακτικής που ακολουθούν οι τοπικές αρχές, να προχωρούν δηλαδή σε βαθύ κλάδεμα των δέντρων. Το βαθύ κλάδεμα των δέντρων μπορεί να είναι πιο οικονομικά συμφέρον αλλά οικολογικά είναι η χειρότερη λύση διότι καταστρέφεται ένας πνεύμονας πρασίνου, σκιάς και δροσισμού.Μελέτες έχουν αποδείξει ότι δρόμοι με δέντρα στο κέντρο των πόλεων μπορεί να έχουν και πέντε βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη θερμοκρασία το καλοκαίρι. Χάνονται επίσης για πολλά χρόνια οι φωλιές και τα καταφύγια πουλιών, ερπετών και εντόμων που αποτελούν βασικά στοιχεία του αστικού οικοσυστήματος", σημειώνουν καταληκτικά. 

Δείτε φωτογραφίες: 

Πινδάρου 8

Πινδάρου 8

Πινδάρου 8

Πινδάρου 8

Πινδάρου 8

Πινδάρου 8

Πινδάρου 8

 

Home