Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κομισιόν: Διακοπές σε καταλύματα με το οικολογικό σήμα της ΕΕ

Offsite Team -
12.06.2022 - 13:45

Κομισιόν: Διακοπές σε καταλύματα με το οικολογικό σήμα της ΕΕ

Thumbnail
Περισσότερα από 500 ξενοδοχεία και κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη έχουν βραβευτεί με το οικολογικό σήμα της ΕΕ

 Συνώνυμο της περιβαλλοντικής αριστείας, το οικολογικό σήμα της ΕΕ απονέμεται σε προϊόντα και υπηρεσίες που πληρούν τα αυστηρότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Στον τουριστικό κλάδο, περισσότερα από 500 ξενοδοχεία και κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη έχουν βραβευτεί με το οικολογικό σήμα της ΕΕ. Περισσότερα αναμένεται να ενταχθούν σύντομα.

Σε πρόσφατη ανάρτησή της στο twitter η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Κομισιόν καλεί τους Ευρωπαίους να έχουν και αυτούς τους προορισμούς κατά νου όταν επιλέγουν τις διακοπές τους. 

>>> Διαβάστε επίσης: Τεστ Αλφαβητισμού σε παιδιά Προδημοτικής & Α' Δημοτικού

«Αυτοί οι περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι τουριστικοί φορείς δεσμεύονται να μειώσουν την κατανάλωση νερού, τα πλαστικά απόβλητα και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ενώ ταξιδεύετε», αναφέρεται.

Ο αρμόδιος Επίτροπος Virginijus Sinkevičius σε μήνυμά του αναφέρει ότι από την εξόρυξη πρώτων υλών μέχρι την παραγωγή, τη διανομή και τη διάθεση, ό,τι παράγουμε και καταναλώνουμε έχει αντίκτυπο στον πλανήτη.

>>> Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΣ για πυρκαγιά Μαρί: Να μείνουν περιορισμένοι οι κάτοικοι

«Το οικολογικό σήμα της ΕΕ δείχνει ότι είναι δυνατό να μειώσει αυτό τον αντίκτυπο. Διαθέτει προϊόντα και υπηρεσίες που πληρούν υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Το οικολογικό σήμα της ΕΕ βοηθά την οικονομία μας να γίνει κυκλική, να αντιμετωπίσει τη μείωση των απορριμμάτων και να καταπολεμήσει τη ρύπανση», αναφέρει ο Επίτροπος

ΚΥΠΕ

Home