Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέοι αξίωσαν μέτρα για την κλιματική αλλαγή έξω από το Προεδρικό

Offsite Team -
24.05.2019 - 19:52

Νέοι αξίωσαν μέτρα για την κλιματική αλλαγή έξω από το Προεδρικό

Thumbnail
Την εκδήλωση για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή διοργάνωσε η οργάνωση «Youth for Climate Cyprus»

Ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αξίωσαν νέοι που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Προεδρικό, στο πλαίσιο της «παγκόσμιας απεργίας για το κλίμα», που πραγματοποιούν την Παρασκευή χιλιάδες νέοι ανά το παγκόσμιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Νεολαία για το κλίμα» (Youth for Climate).  

Στην Κύπρο, την εκδήλωση για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή διοργάνωσε η οργάνωση «Youth for Climate Cyprus».

 

«Ήρθαμε σήμερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να διαδηλώσουμε για τρίτη φορά ενάντια στην κλιματική αλλαγή γιατί η χώρα μας βρίσκεται σε χειμερία νάρκη. Αρνούνται ότι αλλάζει το κλίμα, αρνούνται ότι οι επιστήμονες φωνάζουν, και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Οι επιστήμονες λένε ότι στην Κύπρο η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει κατά 4,5 βαθμούς τα επόμενα 50 χρόνια», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο διοργανωτής Νικόλας Μούρος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο.

 

«Αυτά τα μέτρα είναι 45% μείωση στα αέρια του θερμοκηπίου ως το 2030. Η Κύπρος μια χώρα με τόση ηλιοφάνεια αρνείται να πάρει αυτά τα μέτρα και θέλει να μειώσει μόνο κατά 24% τα αέρια του θερμοκηπίου ως το 2030. Άρα είμαστε εδώ σήμερα για να διαδηλώσουμε, για να δείξουμε στον Πρόεδρο, στη Βουλή και σε όλα τα Υπουργεία ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή για το μέλλον μας και το μέλλον των γενιών μας», δήλωσε ο νεαρός μαθητής.  

Παρόμοιες διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί για σήμερα σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς επίσης και στη Βοστόνη, στο Όστιν του Τέξας, στο Μόντρεαλ και στην Οτάβα του Καναδά, σε πολλές πόλεις του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής, στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, στην Ινδία, την Ινδονησία και την Αυστραλία.

Home