Περιβαλλ. Κίνηση: Ανησυχία για καθαρισμό νέων περιοχών λατόμευσης

Περιβαλλ. Κίνηση: Ανησυχία για καθαρισμό νέων περιοχών λατόμευσης

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση

Την ανησυχία της για τον καθορισμό νέων περιοχών λατόμευσης, σε μια από τις δασικές περιοχές Δελίκηπου, Βαβατσινιάς ή Πάνω Λευκάρων εκφράζει με ανακοίνωση της η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου.

«Τα σχέδια, όπως φαίνεται και μέσα από την Περιβαλλοντική Μελέτη που έχει εκπονηθεί για το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, αποτελούν άλλο ένα δείγμα της λανθασμένης κυβερνητικής πολιτικής για το περιβάλλον, αφού μέρος των περιοχών αυτών, αποτελούν προστατευόμενο δάσος και υπάγονται είτε σε Ειδική Ζώνη Διατήρησης του δάσους είτε σε άλλους οικότοπους της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, είτε γειτνιάζουν με το Δίχτυο Φύσης 2000» αναφέρεται.

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση «να εγκαταλείψει τα σχέδια της για δημιουργία νέου λατομείου στην περιοχή, να βάλει τελεία σε ανάλογες δράσεις οπουδήποτε στην Κύπρο και να εξεύρει άλλους τρόπους για ικανοποίηση των αναγκών σε υλικά».

«Ας εναρμονιστεί επιτέλους η κυβέρνηση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και το λαϊκό αίσθημα για προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος αφήνοντας στην άκρη τα οποιαδήποτε οικονομικά συμφέροντα. Ας θέσει το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη και να εγκαταλείψει τις καταστροφικές, αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές της», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home