Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ψάρι έχει διάφανο κεφάλι και φωσφοριζέ πράσινα μάτια

Offsite Team -
12.12.2021 - 20:33

Ψάρι έχει διάφανο κεφάλι και φωσφοριζέ πράσινα μάτια

Θεωρείται ένα από τα πιο παράξενα ψάρια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ενυδρείων του Monterey Bay, ή MBARI, δημοσίευσε νέο βίντεο με ένα ψάρι που έχει διάφανο κεφάλι.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τηλεκατευθυνόμενο όχημα του Ινστιτούτου κατέγραψε πλάνα από το ψάρι barreleye, με την επιστημονική ονομασία Macropinna microstoma, στον κόλπο Monterey στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα. 

Θεωρείται ένα από τα πιο παράξενα ψάρια, εξαιτίας του διάφανου μετώπου και των φωσφοριζέ πράσινων ματιών του. Σύμφωνα με το cntet, το ψάρι μπορεί να κοιτάξει προς τα πάνω μέσα από το μέτωπό του για να βρει θήραμα. Αρχικά, οι θαλάσσιοι βιολόγοι πίστευαν ότι τα δύο μάτια ήταν στατικά και πρόσφεραν την ικανότητα της όρασης προς τα πάνω. Ωστόσο, μελέτες που δημοσιεύτηκαν το 2009 περιέγραφαν πώς τα μάτια μάτια μπορούν να περιστραφούν και μπροστά, αλλά και προς τα πάνω μέσα στο διαφανές κεφάλι. Αυτό επιτρέπει στο ψάρι να παρακολουθεί τι μπαίνει στόμα του.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το ψάρι φτάνει σε μήκος τα 15 εκατ. και τρέφεται κυρίως με ζωοπλανγκτόν. Οι δύο μικρές εσοχές στο πρόσωπό του είναι στην πραγματικότητα οσφρητικά όργανα, ουσιαστικά ρουθούνια. Ζει στα βάθη των ωκεανών λόγω των ευαίσθητων στο φως σωληνοειδών ματιών τους.

«Τα τηλεχειριζόμενα οχήματα Ventana και Doc Ricketts της MBARI έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 5.600 καταδύσεις και έχουν καταγράψει περισσότερες από 27.600 ώρες βίντεο, ωστόσο έχουμε συναντήσει αυτό το ψάρι μόνο εννέα φορές», ανέφερε η οργάνωση.

lifo.gr

Home