12 μήνες μοναχικής πορείας για την Κυβέρνηση Αναστασιάδη

12 μήνες μοναχικής πορείας για την Κυβέρνηση Αναστασιάδη

Καλείται να λύσει τα όποια ζητήματα θα αφήσει ο κορωνοϊός εν μέσω Προεκλογικής

Στο επόμενο στάδιο ξεκλειδώματος πέρασε από την περασμένη Πέμπτη η Κύπρος, με την Κυβέρνηση μετά από μια διαχείρηση δύο μηνών της Πανδημίας να προχωράει στο επόμενο στάδιο, αυτό των επιπτώσεων της και τα οικονομικά προβλήματα που επέφερε.

Αν και αρχικά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη είχε την στήριξη της κοινωνίας και την ανοχή των κομμάτων στην αντιμετώπιση της πανδημίας πλέον αυτό δεν υφίσταται καθώς από την μια η κοινωνία αναμένει  στην πράξη πως μπορεί το Κράτος να επανέλθει στην κανονικότητα, ενω από την άλλη τα Κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν μπει για τα καλά στην Προεκλογική περίοδο για τις Βουλευτικές του 2021 και δεν είναι διατεθειμένα να κάνουν υποχωρήσεις από διαχρονικές τους θέσεις στην οικονομία.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ουσιαστικά καλείται να ακολουθήσει μοναχική πορεία για τους επόμενους τουλάχιστον 12 μήνες και μέσα από την πορεία αυτή να βρει τις λύσεις σε προβλήματα που αφήνει ο κορωνοϊός, χωρίς να αποκλείεται αυτή η πορεία να συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της θητείας Αναστασιάδη το 2023 εάν τα κόμματα τις αντιπολίτευσης σχηματίσουν συνεργασίες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Μάλιστα όπως φάνηκε πρόσφατα και στο νομοσχέδιο των Κρατικών Εγγυήσεων τα κόμματα δεν προτίθενται να υψώσουν λευκή πετσέτα και να στηρίξουν νομοσχέδια για τα οποία δεν συμφωνούν, παρά το γεγονός ότι σε αυτά γίνεται επίκληση ακόμα και της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Το επόμενο διάστημα ο Νίκος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του καλούνται να βρουν τις λύσεις για παροχή περαιτέρω ρευστότητας στις επιχειρήσεις, λύσεις οι οποίες ουσιαστικά ωστόσο σε μεγάλο βαθμό δεν θα μπορούν να δοθούν χωρίς πρώτα να υπάρξει Κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Για τον σκοπό αυτό στο Προεδρικό καλούνται να βρουν τις λύσεις για να Κυβερνήσουν την χώρα έχοντας ωστόσο την μειοψηφία στο Κοινοβούλιο αφού ουσιαστικά μόνο ο ΔΗΣΥ είναι υπέρ των νομοσχεδίων της Κυβέρνησης την στιγμή μάλιστα που πολλά νομοσχέδια περιμένουν έγκριση για να προχωρήσει το Κυβερνητικό έργο και να υλοποιηθούν προεκλογικές δεσμεύσεις και σχεδιασμοί της παρούσας Κυβέρνησης. 

Σημειώνεται ότι η περίοδος μέχρι και τις Βουλευτικές του 2021 δεν είναι η μόνη που η Κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει σε μοναχική πορεία καθώς από την αρχή της θητείας της είχε την στήριξη μόνο του ΔΗΣΥ.

Η μοναχική πορεία από την μια έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσει σε υλοποίηση του Κυβερνητικού έργου χωρίς κομματικά βαρίδια που θα άλλαζαν την πορεία της ενώ από την άλλη βρέθηκε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο με κόμματα να στήνουν υπουργούς και αξιωματούχους στον τοίχο για λάθη και παραλείψεις.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη καλείται μετά και την πρωτόγνωρη κατάσταση που πέρασε η χώρα να βάλει σε σειρά τις προτεραιότητες της έτσι ώστε να βρει τις λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και για υλοποίηση του Κυβερνητικού έργου. 

Home