Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

1200 σύνεδροι καθορίζουν επόμενη μέρα του ΑΚΕΛ/Κυριακή ο νέος ΓΓ

Του Στέλιου Στυλιανού
- 29.06.2021

1200 σύνεδροι καθορίζουν επόμενη μέρα του ΑΚΕΛ/Κυριακή ο νέος ΓΓ

Καλούνται να επιλέξουν την Κεντρική Επιτροπή που θα εκλέξει τον νέο Γενικό Γραμματέα του κόμματος

Σε ρυθμούς του 23ου συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 2 - 4 Ιουλίου κινούνται στο ΑΚΕΛ.

Το Συνέδριο, ως το ανώτατο σώμα του ΑΚΕΛ με τη συμμετοχή πέραν των 1200 εκλεγμένων αντιπροσώπων από όλη την Κύπρο θα προβεί σε ανασκόπηση της πολιτικής και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης του τόπου και θα διαμορφώσει τις κατευθύνσεις και τις θέσεις του Κόμματος για τα επόμενα χρόνια. 

Παράλληλα το Συνέδριο θα εκλέξει την νέα Κεντρική Επιτροπή και την Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου που θα καθοδηγούν το Κόμμα για την επόμενη πενταετία.

Μάλιστα κρίνεται σημαντικός ο ρόλος της νέας Κεντρικής Επιτροπής καθώς όπως είναι γνωστό ο Άντρος Κυπριανού δεν επαναδιεκδικεί την θέση του Γενικού Γραμματέα και θα κληθεί να εκλέξει τον Νέο Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ,  με τα ονόματα των Στέφανου Στεφάνου και Γιώργου Λουκαΐδη να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στο παρασκήνιο.

Σημειώνεται ότι για να έχει δικαίωμα κάποιος να υποβάλει υποψηφιότητα η να προταθεί για Γενικός Γραμματέας του κόμματος θα πρέπει πρώτα να εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 

Η διαδικασία

Το 23ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Στάδιο « Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία» και θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής με εναρκτήρια ομιλία του ΓΓ του κόμματος, Άντρου Κυπριανού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα υπάρξει συζήτηση πάνω στις θεματικές του συνεδρίου, αλλά και στις εισηγήσεις και προτάσεις των μελών και στελεχών του κόμματος όπως αυτές εκφράστηκαν στα πλαίσια του Προσυνεδριακού διαλόγου που διήρκησε από τις 7 - 28 Ιουνίου. 

Οι διεργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν το Σάββατο, με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής να είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της 3ης Ιουλίου.

Την 3η και τελευταία μέρα του συνεδρίου θα υπάρξει η ανακοίνωση της νέας Κεντρικής Επιτροπής και συζήτηση ενώ ακολούθως η νέα Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει για την εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα με την όποια θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του Συνεδρίου. 

Home