Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

1500 μέλη του ΔΗΣΥ αποφασίζουν για Αννίτα, Δίπλαρο, Κυπριανού

Του Στέλιου Στυλιανού
- 28.01.2020

1500 μέλη του ΔΗΣΥ αποφασίζουν για Αννίτα, Δίπλαρο, Κυπριανού

Thumbnail
Εβδομάδα εκλογών στον ΔΗΣΥ - Η επίσημη επιστροφή Χάρη στην Πινδάρου

Εβδομάδα εκλογών είναι αυτή που διανύουμε στον ΔΗΣΥ καθώς το ερχόμενο Σάββατο, το Ανώτατο Συμβούλιο καλείται να ψηφίσει δύο νέους Αντιπροέδρους για το κόμμα μετά και τις παραιτήσεις από τις θέσεις αυτές των Νίκο Νουρή (Διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών)  και Στέλλας Κυριακίδου (διορίστηκε Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας). 

Στην ηγεσία του ΔΗΣΥ μετά και την υποβολή υποψηφιοτήτων στις 7/1 επέστρεψε και ο Χάρης Γεωργιάδης, καθώς μετά και την παραίτηση από την θέση του Αναπληρωτή , του Ευρωβουλευτή Λευτέρη ήταν ο μόνος που υπέβαλε υποψηφιότητα για την θέση. Η εξέλιξη αυτή έφερε τον Χάρη Γεωργιάδη μετά από 7 χρόνια στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στον ΔΗΣΥ. 

Υπενθυμίζεται ότι για την θέση των δύο Αντιπροέδρων υποψηφιότητες κατέθεσαν οι Βουλευτές Αννίτα Δημητρίου, Ευθύμιος Δίπλαρος και Ανδρέας Κυπριανού, οι οποίοι τόσο τις προηγούμενες μέρες όσο και τις μέρες που ακολουθούν μέχρι και το Ανώτατο συμβούλιο έχουν την προσοχή τους στραμμένη προς τα 1500 περίπου μέλη του σώματος με στόχο να πετύχουν την εκλογή τους στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος. 

Η διαδικασία και η ψηφοφορία

Στα διαδικαστικά τώρα, το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», με ομιλία από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος καθηκόντος από την θέση του θα μιλήσει ενώπιον των μελών του Συμβουλίου.

Από εκεί και πέραν θα υπάρξει κομιλία τόσο από τον Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και από τον απερχόμενο Αναπληρωτή Πρόεδρο Λευτέρη Χριστοφόρου. Σημειώνεται πάντως ότι αυτή δεν θα είναι η πρώτη επίσημη εμφάνιση από τον Χάρη Γεωργιάδη ως Αναπληρωτής Πρόεδρος, καθώς ο ίδιος μετά και την επισημοποίηση της επιστροφής του εισήλθε για τα καλά στις κομματικές διαδικασίες και συμμετέχει μαζί με άλλα στελέχη της πρώτης γραμμής σε σειρά εκδηλώσεων. 

Τέλος, σημειώνεται ότι τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου θα έχουν δικαίωμα ψήφου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 5 το απόγευμα, με τα αποτελέσματα για το ποια δύο άτομα θα συμπληρώσουν την ηγεσία του ΔΗΣΥ να αναμένονται λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών. 

Home