Αβέρωβ: Στόχος του ΔΗΣΥ να γίνει η Κύπρος προορισμός εκπαίδευσης

Αβέρωβ: Στόχος του ΔΗΣΥ να γίνει η Κύπρος προορισμός εκπαίδευσης

Όλα όσα είπε ο Αβέρωβ Νεοφύτου

Στόχος του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι να καταστεί η Κύπρος προορισμός εκπαίδευσης, ανάφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου και μετά από συνάντηση με τη διοίκηση του ιδρύματος, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιου Κύπρου είναι ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που υπηρετεί ένα από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του τόπου μας, την οικονομία της γνώσης.

«Η εκπαίδευση στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια έχει ενδυναμωθεί με την εισφορά στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν να διπλασιάζεται, είναι σήμερα στο 6%» σημείωσε και εξέφρασε την περηφάνια του που κατά τη επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις της ιατρικής και οδοντιατρικής σχολής του πανεπιστημίου συνομίλησε με φοιτητές από Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες κτλ.

«Αυτό δείχνει τις δυνατότητες του τόπου μας» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρόσθεσε ότι την επόμενη δεκαετία με τη σωστή στήριξη της πολιτείας μπορεί η συνεισφορά της εκπαίδευσης στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν να διπλασιαστεί  αλλά και να δούμε και τα πολλαπλά οφέλη του τομέα της εκπαίδευσης».

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, Χριστόφορος Χατζηκυπριανού εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου λέγοντας ότι κατά τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Είπε ακόμα ότι, η πανεπιστημιακή εκπαίδευση μπορεί να ωθήσει την κυπριακή οικονομία και ότι «η οικονομία της γνώσης είναι το μέλλον του τόπου».

Στη συνάντηση με τον κ. Νεοφύτου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, ο Πρύτανης του ιδρύματος Κώστας Γουλιάμος και μέλη της διοίκησης του πανεπιστημίου.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ξεναγήθηκε στους χώρους της ιατρικής σχολής και οδοντιατρικής σχολής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους φοιτητές αλλά και το ακαδημαϊκό προσωπικό.

Home