Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Ανοιχτοί σε αναβολή Δημοτικών για χάρη μεταρρύθμισης

Offsite Team -
25.08.2021 - 13:03

Αβέρωφ: Ανοιχτοί σε αναβολή Δημοτικών για χάρη μεταρρύθμισης

Είμαστε ανοιχτοί αν για χάρη της μεταρρύθμισης ΤΑ χρειαστεί αναβολή εκλογών, λέει ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Την θέση ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δηλώνει παρών και για εκλογές, αλλά και για οτιδήποτε μπορεί να αποφασιστεί, εξέφρασε ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως προτεραιότητα είναι να έχουμε την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ότι «οι εκλογές είναι Δημοκρατία».

Σε δηλώσεις του στην Πάφο ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως δεν είναι σε θέση ο ίδιος να δηλώσει αν θα γίνουν ή όχι εκλογές. Ωστόσο επεσήμανε πως αν “για χάρη της μεταρρύθμισης θα χρειαστεί  μια αναβολή για να πετύχουμε και ένα άλλο εκσυγχρονιστικό μέτρο, να μειώσουμε τις εκλογικές διαδικασίες εμείς, είμαστε πάντα ανοικτοί με συναίνεση και σωφροσύνη”.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τάχθηκε υπέρ της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα του οποιουδήποτε πρόσκαιρου προσωπικού ή κομματικού κόστους.

Επεσήμανε επίσης πως “εάν η θέληση των περισσοτέρων είναι να έχουμε εκλογές να τις έχουν. Αν θέλουν πάλι μια συναίνεση για να δούμε και τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράλληλα να μειώσουμε τα ταμεία, τις εκλογικές αναμετρήσεις".

O κ. Νεοφύτου σημείωσε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οι τοπικές κυβερνήσεις, είναι αυτές που είναι κοντά στους πολίτες και ο κάθε πολίτης είναι πιο κοντά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από ότι η κεντρική εξουσία.  Θέλουμε συνέχισε, “ να ενισχύσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση δίδοντας της περισσότερες εξουσίες, για να μπορεί ο πολίτης να έχει ποιοτικότερη ζωή αλλά παράλληλα να γίνονται τα σωστά έργα υποδομής”.

Πρόσθεσε πως για να το πετύχουμε χρειάζεται να κάνουμε πράξη την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας πως «μπορεί να κακοφανίσουμε πέντε κοινοτάρχες και τρεις δημάρχους», και ότι δεν πρέπει να βάζουμε αυτά τα μικρά μπροστά στο μεγάλο στόχο μιας σωστής μεταρρύθμισης για το καλό του συνόλου της κυπριακής κοινωνίας. 

Είπε ακόμη πως ο  Δημοκρατικός Συναγερμός δηλώνει παρών να υπερψηφίσει και να σταθεί δίπλα και σε συνεργασία με όλα τα κόμματα για το καλό του τόπου, της κοινωνίας των πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και «να προχωρήσουμε στην ριζοσπαστική μεταρρύθμισή για την Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΚΥΠΕ

Home