Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Δεν αποκλείει συνεργασία με κόμματα για μεταρρυθμίσεις

Offsite Team -
05.07.2020 - 13:28

Αβέρωφ: Δεν αποκλείει συνεργασία με κόμματα για μεταρρυθμίσεις

Thumbnail
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε είτε με το ΑΚΕΛ, είτε με το οποιοδήποτε κόμμα»

Διαχρονική είναι η θέση του ΔΗΣΥ ότι οι συλλογικές αποφάσεις είναι  ποιοτικότερες και πιο αντικειμενικές, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εξέφρασε ετοιμότητα για συνεργασία με άλλα κόμματα, για μεταρρυθμίσεις που να θωρακίζουν την αντικειμενικότητα και τις ανεξάρτητες αρχές και θεσμούς.   

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, και κληθείς να σχολιάσει την εισήγηση του ΑΚΕΛ για κατάργηση της θέσης του Γενικού Ελεγκτή και δημιουργία τριμελούς Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Νεοφύτου είπε πως,  ο ΔΗΣΥ διαχρονικά θεωρεί ότι «θέσεις και αποφάσεις ανεξάρτητων αξιωματούχων και αρχών είναι ποιοτικότερες και διασφαλίζουν περισσότερο την αντικειμενικότητα αν είναι αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων».

Υποδεικνύοντας ότι «για να υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις χρειάζεται να υπάρχουν και συλλογικά όργανα» ανέφερε ότι αυτή παραμένει η διαχρονική θέση του ΔΗΣΥ, «ανεξάρτητα αν κόμματα που βρίσκονται σήμερα στην αντιπολίτευση, μοιράζονται αυτή τη θέση αρχής».

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε είτε με το ΑΚΕΛ, είτε με το οποιοδήποτε κόμμα, για να κάνουμε τομές και μεταρρυθμίσεις στον τόπο μας που θα θωρακίζουν την αντικειμενικότητα και θα θωρακίζουν ακόμα περισσότερο τις ανεξάρτητες αρχές και θεσμούς», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Οι δηλώσεις του έγιναν στο περιθώριο του μνημοσύνου των διδύμων Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη στο Μαρί.

ΚΥΠΕ

Home