Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Δίνει συγχαρητήρια & σε Χριστοδουλίδη για εξέλιξη με ΗΠΑ

Offsite Team -
19.09.2022 - 16:53

Αβέρωφ: Δίνει συγχαρητήρια & σε Χριστοδουλίδη για εξέλιξη με ΗΠΑ

Αβέρωφ: Θα πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές αγορές για καύσιμα
Όταν είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι με δυτικό προσανατολισμό μπορούμε να πετύχουμε πολλά

Είναι μια απόδειξη πως όταν η χώρα έχει ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό παίρνει και τις ανάλογες θετικές αποφάσεις για τον τόπο μας ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με την άρση εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ.

>>> ΥΠΕΞ: Θετική εξέλιξη η άρση του εμπάργκο για οπλισμό από ΗΠΑ

Όπως είπε η χώρα μας έχει επιλέξει τον προσανατολισμό της με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ έδωσε παράλληλα συγχαρητήρια στους πρώην Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, και τους νυν Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας για τη σημαντική για τα ιστορικά της Κύπρου, μετά από δεκαετίες, απόλυτη άρση του αμερικανικού εμπάργκο προς την Κύπρο.

>>> ΗΠΑ: Πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο

Αυτούσια η δήλωση του:

Να συγχαρώ και εγώ προσωπικά τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνησή του, τους πρώην Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, και τους νυν Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας για τη σημαντική για τα ιστορικά της Κύπρου, μετά από δεκαετίες, απόλυτη άρση του αμερικανικού εμπάργκο προς την Κύπρο. Να ευχαριστήσω την αμερικανική κυβέρνηση και τον φίλο Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας, τον φίλο της Κύπρου, τον κ. Μενέντεζ.

Αυτό είναι μια απόδειξη πως όταν η χώρα έχει ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό παίρνει και τις ανάλογες θετικές αποφάσεις για τον τόπο μας. Το είπα και θα το επαναλάβω. Η χώρα μας έχει επιλέξει τον προσανατολισμό της με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη στιγμή που σταματούμε να πατάμε και να ισορροπούμε σε δυο βάρκες, βλέπουμε και τα αποτελέσματα. Θετικότατα και αυτό το υπογραμμίζω. Εγώ προχωρώ ακόμη ένα βήμα.

Ανοίγει και ο δρόμος αν καταφέρουμε να επαναρχίσει ο διάλογος για τη λύση του κυπριακού, έναντι κατοχικών στρατευμάτων και τουρκικών, απαράδεχτων εγγυήσεων, η χώρα μας στο ΝΑΤΟ για την ασφάλεια όλων των Κυπρίων.

Home