Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Δίνουμε αγώνα εθνικής επιβίωσης από το 1974

Offsite Team -
12.11.2021 - 15:46

Αβέρωφ: Δίνουμε αγώνα εθνικής επιβίωσης από το 1974

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου για Κρανς Μοντάνα και Κυπριακό

Για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για τα όσα έγιναν στη διάσκεψη για το κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα και τη στάση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συγκεκριμένα ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Δίνουμε αγώνα εθνικής επιβίωσης και δικαίωσης από το 1974 στην προσπάθεια να απαλλαχτούμε από την τουρκική κατοχή. Εμείς οι Κύπριοι θέλουμε όσο κανένας άλλος την επίλυση του κυπριακού, εμείς βιώνουμε τα αποτελέσματα της κατοχής και της τουρκικής εισβολής. Ιστορικά ντοκουμέντα δίνουν φως σε πραγματικές πτυχές της ιστορίας.

Στο Κρανς Μοντανα ο Γενικός Γραμματέας μίλησε για ένα κανονικό κράτος και ένα κανονικό κράτος δεν μπορεί να έχει ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα. Εάν αυτό το βασικό, κάποια μέρα η τουρκική πλευρά θα εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της, οι Ελληνοκύπριοι είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε λύση. Το πλαίσιο Γκουτέρες έθεσε τις σωστές παραμέτρους για μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος προτάσσοντας το θέμα της ασφάλειας ως βασικό. Δεν νοείται ένα ευρωπαϊκό κράτος να έχει ξένους εγγυητές, τρίτες χώρες και κατοχικά στρατεύματα».

Home