Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Δυνατή οικονομία και ισχυρό κοινωνικό κράτος

Offsite Team -
23.09.2022

Αβέρωφ: Δυνατή οικονομία και ισχυρό κοινωνικό κράτος

Επίσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης «Μοναδικά Χαμόγελα»

Το πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης «Μοναδικά Χαμόγελα» επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τη Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής κ. Ξένια Κωνσταντίνου, την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου κ. Τώνια Μουσκή και κ. Μάρκο Κληρίδη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

1

Εκ μέρους του Κέντρου Αξιολόγησης «Μοναδικά Χαμόγελα» η Πρόεδρος κ. Κάτια Κυριάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Να σας καλωσορίσω στο πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης Μοναδικά Χαμόγελα, ένας χώρος που δημιουργήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων μόλις πέρσι που ήταν και η επίτευξη του απώτερου στόχου του Συνδέσμου μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήρθατε στον χώρο μας να δείτε από κοντά τη δουλειά που γίνεται εδώ και ελπίζω ότι έχετε καταλάβει τι γίνεται εδώ και τι χρειάζονται τα μοναδικά χαμόγελα μας για να μπορέσουν να εξελιχθούν και να μπορέσουν να ανακτήσουν τις δυνατότητες τους».

2

Από την πλευρά του ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι μαζί με τους συνεργάτες μου εδώ σε ένα μοναδικό κέντρο τα «Μοναδικά Χαμόγελα». Θέλω να συγχαρώ εσάς και τους συνεργάτες σας. Να συγχαρώ με την ευκαιρία το παγκύπριο κίνημα εθελοντών. Μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και εργασία, συμπληρώνεται το κοινωνικό κράτος.

3

Όμως πρέπει το κράτος να είναι αρωγός στις εξαιρετικές προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα. Ζούμε σε μία εποχή που τα προβλήματα δυστυχώς πολλαπλασιάζονται και χωρίς τη συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων με το κράτος δεν μπορούμε να πετύχουμε τον επιδιωκόμενο στόχο. Το 2022 παρά τις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, η Κύπρος μας κατάφερε τις περικοπές στο κοινωνικό κράτος που επιβλήθηκαν λόγω των οικονομικών προβλημάτων το 2012 να αποκατασταθούν σχεδόν πλήρως αλλά και ένα ευρύ δίκτυ κοινωνικής προστασίας επιπρόσθετα να έχει δημιουργηθεί. Θέλω να επαναλάβω πόσο σημαντικό είναι να έχουμε δυνατή οικονομία για να έχουμε παράλληλα και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

4

Και πάλι τα συγχαρητήρια μου για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε και είμαι σίγουρος όπως δίδετε τα παιδιά με χαμόγελο αλλά και τους γονείς με μία ικανοποίηση ότι υπάρχει ένα αξιόλογο ίδρυμα που στηρίζει στο να βελτιωθούν οι ικανότητες αυτών των παιδιών με αυτές τις πολύ δύσκολες παθήσεις. Το χαμόγελο είναι αυτό που προσθέτει αξία στη ζωή μας».

Home