Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: «Ελκυστικός προορισμός για ξένες εταιρείες η Κύπρος»

Offsite Team -
14.05.2021

Αβέρωφ: «Ελκυστικός προορισμός για ξένες εταιρείες η Κύπρος»


«Μέσα από την καινοτομία και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, βάζουμε γερά θεμέλια»

Με τον Πρόεδρο και μέλη του συνδέσμου Tech Island συναντήθηκε σήμερα στη Λεμεσό ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, δηλώνοντας μετά τη συνάντηση τα εξής: 

«Συναντήθηκα σήμερα με τον σύνδεσμο Tech Island, ο οποίος εκπροσωπεί μια βιομηχανία με πέραν των 20.000 εργαζομένων. Νιώθω λοιπόν ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί βλέπουμε εταιρείες τεχνολογίας και καινοτομίας από το εξωτερικό, να εμπιστεύονται την Κύπρο ως βάση τους.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η χώρα μας μπορεί να καταστεί ελκυστικός και ανταγωνιστικός προορισμός για ξένες εταιρείες. Αλλά και για να ανθίσουν και εγχώριες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας.

αβερωφ1

Αυτή είναι η οδός που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε. Μέσα από την καινοτομία και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, βάζουμε γερά θεμέλια για να χτίσουμε το όραμά μας, πάνω στο νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Κύπρο του αύριο, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Εκ μέρους της Tech Island ο Πρόεδρος κ. Στυλιανός Λάμπρου δήλωσε τα εξής: 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος τον κ. Αβέρωφ που ήρθε σήμερα εδώ και αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και αυτό δείχνει τη δέσμευση της κυβέρνησης που θέλει να υποστηρίξει την ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην Κύπρο. Και εμείς σαν Tech Island που αντιπροσωπεύουμε περισσότερο από 100 εταιρείες τεχνολογίας που είναι εδώ και πάνω από 10.000 υπαλλήλους, θέλουμε να έχουμε αυτό τον ανοικτό διάλογο με την κυβέρνηση για να μπορέσουμε να κάνουμε την Κύπρο ένα Tech Island και να έχουμε αυτό σαν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο εξωτερικό».

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Από την πλευρά του ο IT κ. Alexei Gubarev, δήλωσε τα εξής: 

«Ήρθα στην Κύπρο πριν χρόνια και βλέπω μεγάλη αύξηση στις τεχνολογικές εταιρείες που έρχονται στη χώρα και είμαι ευτυχής που βλέπω την υποστήριξη της κυβέρνησης στη βιομηχανία. βλέπουμε πολύ μεγάλες προοπτικές στην Κύπρο και ευελπιστούμε στις μελλοντικές αλλαγές που μπορεί να φέρει η κυβέρνηση. Η Κύπρος είναι ένα όμορφο μέρος και με τις τεχνολογικές εταιρείες θα έχει ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον».

Home