Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ για Μεταναστευτικό: Επιδόματα μόνο αν δουλεύουν

Offsite Team -
20.01.2023

Αβέρωφ για Μεταναστευτικό: Επιδόματα μόνο αν δουλεύουν

Οι προτάσεις του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας για αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού

Το μεταναστευτικό είναι ένα εθνικό πρόβλημα που δημιουργείται και αυτό εξαιτίας της κατοχής ανέφερε φιλοξενούμενος στην εκπομπή Snipers ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Μάλιστα όπως σημείωσε μέσα στις προτάσεις του είναι η αυστηρότερη επιτήρηση της πράσινης γραμμής σημειώνοντας ότι εάν χρειάζεται να μπει κάπου φυσικός φράχτης θα πρέπει να μπει αναφέροντας ωστόσο ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν να μην ταλαιπωρείται εκείνος που έχει το σπίτι η που καλλιεργει την νεκρή ζώνη.

Σημείωσε μάλιστα ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μειωθούν οι εισροές. 

Δεύτερο όπως είπε θα πρέπει να σταματήσει η Κύπρος να είναι ελκυστικός προορισμός σημειώνοντας ότι οι διεθνείς συμβάσεις λένε ότι ο παράτυπος μετανάστης που έκανε αίτηση για άσυλο οφείλεις να του δίνεις κάποια λεφτά τον μήνα μόνο αν δουλέψει.

Έτσι στόχος του ίδιου είναι να συνδέσει το επίδομα με την εργασία με το κάθε μετανάστη αναλόγως του επιδόματος που παίρνει να δουλεύει για συγκεκριμένες ώρες σημειώνοντας ότι όσα παίρνει ως επίδομα θα πρέπει να τα ανταποδίδει. Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει αν ο μετανάστης αρνείται να εργαστεί τόνισε ότι αυτός δεν θα παίρνει το επίδομα.

Παράλληλα ο υποψήφιος Πρόεδρος σημείωσε ότι θα πρέπει η Κύπρος να προχωρήσει σε συμφωνίες για επαναπατρισμού τους τονίζοντας ότι ακόμα και αν γίνουν πιο ταχείες οι διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων ασύλου αν δεν κάνουμε συμφωνίες επαναπατρισμού θα κάνουμε μια τρύπα μέσα στο νερό. 

Τέλος όσον αφορά την μόρφωση παιδιών μεταναστών επισήμανε ότι δεν πρέπει να τα αφήνουμε αμόρφωτα σημειώνοντας ωστόσο ότι τα παιδιά αυτά πρέπει να μάθουν εκμάθηση της γλώσσας. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε για μεταναστευτικό και όλη η συνέντευξη στο πιο κάτω βίντεο:

Home