Αβέρωφ: Η Ελλάδα θα στηρίξει τις προσπάθειες για λύση

Αβέρωφ: Η Ελλάδα θα στηρίξει τις προσπάθειες για λύση

«Η σημερινή επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού συμπίπτει σε μια περίοδο πολύ σημαντική για την Κύπρο»

Η Ελλάδα θα στηρίξει τις προσπάθειες της Κύπρου για λύση του Κυπριακού, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ύστερα από τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.  

Ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εκλογή του και σημείωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι δύο κράτη ανεξάρτητα αλλά με ιδιαίτερους δεσμούς. «Η Ελλάδα πέραν από εγγυήτρια δύναμη είναι και οι δεσμοί που έχουμε οι διαχρονικοί αλλά και η παρουσία της στην Ευρώπη. Ήταν και παραμένει η Ελλάδα το πιο γνήσιο και ανιδιοτελές στήριγμα διαχρονικά των εθνικών μας αγώνων. Αυτό πρέπει να διατηρήσουμε και σήμερα», είπε. Σημείωσε τις ιδιαίτερες σχέσεις του ΔΗΣΥ με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και με τον κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας πως το κυβερνών κόμμα θα συμβάλει στο μέτρο του δυνατού για την περαιτέρω σφυρηλάτηση αυτών των σχέσεων.

 

«Η σημερινή επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού συμπίπτει σε μια περίοδο πολύ σημαντική για την Κύπρο», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ευχήθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί να ανοίξει το παράθυρο ελπίδας για επανέναρξη του διαλόγου για μια συνολική λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

 

Ερωτηθείς κατά πόσον ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας εξέφρασε την ετοιμότητά του για μια πιθανή άτυπη πενταμερή, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η Ελλάδα, όπως πάντα, θα στηρίξει την Κύπρο, διαχωρίζοντας αυτό που είναι δεδομένο, ότι δηλαδή η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος, το κυπριακό πρόβλημα αφορά τους Κύπριους και θα στηρίξει τις εθνικές προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου.

Home