Αβερωφ: Η Ευρώπη ένοιωθε ασφάλεια με ηγέτες όπως τον Σιράκ

Αβερωφ: Η Ευρώπη ένοιωθε ασφάλεια με ηγέτες όπως τον Σιράκ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τη στήριξη της Γαλλίας σε όλα τα επίπεδα

Ο Ζακ Σιράκ ήταν ένας πραγματικός Ευρωπαίος ηγέτης, από τους λίγους και μοναδικούς και από αυτούς που μας λείπουν σήμερα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, υπογράφοντας το πρωί το βιβλίο συλλυπητηρίων στην οικία του Γάλλου Πρέσβη.

Ανέφερε πως η Ευρώπη ένοιωθε ασφάλεια όταν είχε ηγέτες όπως τον Μιτεράν, τον Σιράκ και τον Κολ, προσθέτοντας ότι "είναι αυτές τις φυσιογνωμίες που έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη η Ευρώπη σήμερα".

"Εμείς ως Κύπριοι και ως Έλληνες Κύπριοι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την διαχρονική στήριξη της Γαλλίας προς την Κύπρο και δεν θα ξεχάσουμε πως ένας άλλος Πρόεδρος της Γαλλίας ο Ζισκάρ Ντ` Εστέν ήταν αυτός που βοήθησε την Ελλάδα να μπει στην Ευρώπη μετά το 1974. Και ήταν η Ελλάδα το στήριγμά μας για την μετέπειτα ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τη στήριξη της Γαλλίας σε όλα τα επίπεδα, στο Συμβούλιο Ασφάλειας, εντός της Ευρώπης και τελευταία "με την ξεκάθαρη στήριξή τους στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη με την κρατική γαλλική Τοτάλ να ενεργοποιείται στην Κύπρο".

ΚΥΠΕ

Home